Verslag ronde 2 senioren (13 september 2011)

Meest in het oog springende duel van deze ronde was het duel tussen Jaco Vonk en Zenun Cormehic. Vorig jaar had Zenun Jaco bij meerdere duels al pijn gedaan en had hem in één duel ook een keer verslagen.

Een geduchte tegenstander derhalve, maar daar is in dit duel geen sprake van geweest! In een Franse partij bleef lange tijd alle stukken op het bord, maar het was duidelijk dat Jaco de touwtjes stevig in handen had. Met vaste hand voerde hij deze stelling naar een klinkende overwinning.

Het evenwicht in de partij tussen Tijmen Schakel en Marius de Wit bleef van het begin tot aan het einde van de partij intact. Een mooie prestatie van Tijmen, die hiermee de stijgende lijn van het vorige seizoen voortzet.

Daar waar een aantal schaakverenigingen in onze omgeving te kampen heeft met gebrek aan belangstelling van actieve schakers, gaat het heel goed met de levensvatbaarheid van schaakclub De Giessen. Opnieuw een nieuw lid, te weten Bram Capelle uit Sleeuwijk. Bram schaakt al veel langer en is ook lid van de Almkerkse schaakvereniging. Opnieuw een aanwinst voor onze vereniging!

Volgende week is er de jaarlijkse ledenvergadering gevolgd door het traditionele snelschaken.

Uitslagen 2e ronde:
Jaco Vonk – Zenun Cormehic 1-0; Tijmen Schakel – Marius de Wit rem; Ab Glimmerveen – Arjan Uittenbogaard rem; Wim Koutstaal – Jan Donkersloot 1-0; Marcel van Wingerden – Tim Schakel 0-1; Arjo van Houwelingen – Eddy Korevaar 0-1; André van Wingerden – Milly Schakel 0-1; Jan Post – Jan Piet van der Dool 1-0; Martijn Koutstaal – Bert van Hees 0-1; Ton Boot – Rob van Driel 1-0; Bert den Boer – Chris van Wieringen 0-1; Bram Capelle – Cees van der Straaten 1-0

Dit bericht is geplaatst in 2011/2012 Interne competitie senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>