Terug naar nieuwsoverzicht

4e Ronde van de Merwede Cup Jeugdcompetitie 2019 ON TOUR in Sleeuwijk

Op vrijdag 8 februari 2019 was de Merwede Cup jeugdcompetitie ON TOUR neergestreken in Sleeuwijk. Basisschool de Morgenster was het strijdtoneel voor 19 jeugdschaakteams uit de regio.
De organiserende verenigingen uit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem, Meerkerk met Sleeuwijk als gastheer konden tevreden terugkijken op deze schaakavond. 19 teams, hulpouders, organisatie van de school, digiborden, schaakstukken uit de regio, schaakklokken uit diverse oorden: weer een prima organisatie! Er was chips en drinken!! Rivierenland als hoofdsponsor kan trots zijn!
Giessen en Linge deed opnieuw met zes teams mee en heeft ondertussen als bijnaam “Het Rode Gevaar”.

 

Bij fysieke sporten werkt aanmoedigen van het publiek positief op het resultaat. Bij schaken werkt dat toch anders. Bij schaken heb je juist stilte nodig om goed te kunnen presteren. In de Morgenster was het daarom erg prettig dat er in aparte klaslokalen geschaakt kon worden. Op de gangen mocht je gewoon gezellig kletsen en keuvelen, maar in de klassen was stilte noodzakelijk. Op de gang was het trouwens goed toeven: drinken, chips, tafelvoetbal, piano, teamgenoten en vele ouders waren aanwezig. Een gezellige avond! Dat maakt team schaken zo leuk!

 

Opnieuw winst voor Giessen en Linge 1
In poule 1 won het eerste team van Giessen Linge op bordpunten nipt voor Pascal. Sliedrecht 1 Camphusianum werden 4e en 3e respectievelijk.
In poule 2 ging de strijd voor de dagprijs tussen Sleeuwijk 1 en Dordrecht 1. Eerstgenoemde won op 1,5 bordpunt meer. Meerkerk Schaakt 1 had het zwaar en won geen wedstrijd.
In poule 3 ging de strijd voor de eerste plek tussen Giessen Linge 4, Sleeuwijk 2 en Meerkerk Schaakt 2. Ook hier werd op slechts 1 bordpunt verschil de winnaar Giessen Linge 4.
In poule 4 waren er 7 teams ingedeeld verdeeld over 2 groepen. Pascal 2 werd overduidelijk winnaar voor Giessen Linge 5 en Meerkerk Schaakt 3 in poule 4A. In 4B bracht het team van Sleeuwijk 3 het thuispubliek in beroering door met de volle buit huiswaarts te keren.
Gedetailleerde uitslagen:
http://www.schakendsliedrecht.nl/viertallen-uitslagen/
Na 4 avonden gaat PASCAL 1 nog aan de leiding op de voet gevolgd door titel verdediger Giessen Linge 1.
De finale ronde is op vrijdag 15 maart 2019 in Sliedrecht. Er wordt dan in 5 poules prijzen verdeeld! Dat belooft een heus spektakelstuk te worden!

Bekijk het album: https://myalbum.com/album/CQnBf2O570kW

 

Foto’s gemaakt door Herbert Eppinga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *