Terug naar nieuwsoverzicht

De Giessen en Linge 1 stunt net niet tegen Dordrecht 1 (22 november 2016)

Het eerste viertal moest na de winst tegen Dongen 1 aantreden tegen het sterke Dordrecht 1 in de landelijke bekercompetitie. Op papier een loodzware klus maar stilletjes werd gehoopt op een stunt.

Andries Dekker moest op het eerste bord aantreden tegen de sterke Mark Timmermans, die deze zomer zijn nog prille schaakcarrière bekroond zag met de titel Internationaal Meester. Zes jaar geleden had Andries, ook in een bekerduel, Mark verslagen maar ditmaal kon hij dit huzarenstukje niet herhalen.

Jaco Vonk stond de gehele partij minder en slaagde er niet in het tij te keren. Henk Boot en Tim Schakel daarentegen speelden beiden sterke partijen en wonnen verrassend. Met name voor Tim een enorme opsteker. Na een mindere periode lijkt hij de weg naar boven weer gevonden te hebben met zijn mooie winst tegen zijn veel sterkere tegenstander. De einduitslag kwam hiermee op 2-2 en dat betekende dat de wedstrijd door snelschaakpartijen beslist moesten worden. Bij opnieuw een 2-2 gelijkspel zou Dordrecht door bekeren omdat dan het resultaat in de reguliere wedstrijd aan het vierde bord weggestreept zou worden (hier had De Giessen en Linge de winst gepakt).

Andries Dekker en Jaco Vonk verloren hun snelschaakpartijen, waarbij Andries zijn tegenstander één hachelijk moment bezorgde die Mark Timmermans overleefde. Jaco Vonk speelde in een gewonnen stelling een onreglementaire zet en verloor zo op schlemielige wijze. Hiermee was het pleit beslecht omdat Dordrecht aan een gelijkspel voldoende had (zie hiervoor). Henk Boot en Tim Schakel deden het opnieuw erg goed en hielden hun tegenstanders op remise waarmee de eindstand in het snelschaken werd bepaald op 3-1 voor Dordrecht.

Bijna slaagde De Giessen en Linge erin te stunten. Zelfs bij het snelschaken waren er kansen. Het  bekeravontuur eindigt weliswaar, maar De Giessen en Linge heeft aangetoond over een sterk schaakteam te beschikken en kan terugzien op een zeer eervol resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *