Terug naar nieuwsoverzicht

De Giessen en Linge 2 – DBC 3

Gisterenavond op het programma voor de SOS-competitie: De Giessen en Linge 2 tegen DBC 3 uit De Bilt. Beide teams hadden nog 0 wedstrijdpunten en stonden, samen met Kasteel Lekstroom 3, onderaan in klasse 3D. DBC had echter 1 wedstrijd meer gespeeld. We moesten dus vol aan de bak. In vergelijking met onze eerste wedstrijd tegen OZU was het team op één plaats gewijzigd: Rob van Driel had zijn plek afgestaan aan Bert van Hees.

Onze gasten arriveerden ruim op tijd in Giessenburg zodat we rond de klok van 20.00 uur van start konden gaan. En om maar direct met de deur in huis te vallen: het werd een ontluisterende nederlaag: 1½-4½ waarbij we er nog genadig van afkwamen. Had het ½-5½ geworden dan hadden we ook niet mogen klagen.

Ik kan u helaas geen gedetailleerd verslag geven van alle partijen. In plaats daarvan geef ik u in vogelvlucht het scoreverloop.

Anne van Heelsum aan bord 6 moest al snel zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Wat ging er precies mis ? Ik kan het u niet vertellen.

Aan bord 2 speelde Chris Tromp een echte remise. Van Chris begreep ik dat ook in de nazit geen winst, noch voor wit, noch voor zwart, kon worden gevonden.

Zelf speelde ik aan bord 3 een belabberde partij. Kreeg van mijn tegenstander geen mogelijkheid om mijn stukken te ontwikkelen in een (zeer) gesloten stelling. Verloor een pion (die ik overigens later weer kon terugwinnen). Rocheren kon ik pas op zet 29 ! De bevrijding kwam pas toen stukken werden afgeruild en ik met mijn dame in de vijandelijke stelling kon binnendringen. Met eeuwig schaak kon ik een half punt veilig stellen. Mijn tegenstander verzuchtte na afloop dat het best een moeilijke partij voor hem was ! Of dat zo is kunt uzelf beoordelen. De partij kunt u hier naspelen.

Aan bord 1 bij Bert van Hees ontstond op enig moment commotie: stuk wel of niet losgelaten. U weet hoe dat gaat: de één roept dit, de ander dat en de waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Uiteindelijk moest Bert in het (verre) eindspel toch de eer aan zijn tegenstander laten.

David Carlsson ging aan bord 5 “kopje onder” in een partij waarin zijn tegenstander met een overmacht aan pionnen 2 dames wist te halen. Mat was uiteindelijk niet te voorkomen.

Aan bord 4 wist Martijn Koutstaal een half punt binnen te hengelen. De geleerden waren het er niet over eens of het daadwerkelijk remise was of dat de speler van DBC gewoon had moeten winnen.

Door deze nederlaag blijven we op de laatste plaats staan in poule 3D. Nul wedstrijdpunten en slechts 3½ bordpunten. Er zijn nog 6 wedstrijden te gaan. De volgende (uit)wedstrijd is op 12 december a.s. We gaan dan op bezoek bij, mede rode lantaarndrager, Kasteel Lekstroom. Een uiterste krachtinspanning (en misschien wel een wonder) is noodzakelijk om de laatste plaats aan onze gastheren over te dragen. Onze voetballende vrienden uit Amsterdam is dat gelukt (en die gaan nog om de podiumplekken meespelen…. geloof mij) waarom wij niet.

Eén gedachte over “De Giessen en Linge 2 – DBC 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *