Terug naar nieuwsoverzicht

Deelname aan gezellig toernooi voor Alpe d’HuZes

Folker den Hollander, leerling van het Altena college kwam op het idee om een schaaktoernooi te organiseren. Hiermee wil hij geld op halen voor kanker onderzoek. Zijn school doet namelijk mee aan de Alpe d’HuZes, een enorme uitdaging waar leerlingen de Alpe d’Huez proberen te bedwingen.

Folker kreeg veel bijval voor zijn idee. Al jaren begeleiden Jacco Bouman en Theo van Zuidam vanuit basisschool De Morgenster een enthousiaste club kinderen in hun schaakloopbaan. De lagere-scholieren nemen ondertussen hun enthousiasme mee naar de middelbare school waar het schaakvirus dus ook flink rondwaart.

Vrijdag avond 27 januari vond het toernooi plaats. Vele tientallen mensen uit de wijde regio deden mee, in leeftijd variërend van 8 tot 77 jaar. De deelnemers werden verdeeld in 3 groepen, lagere scholieren, middelbare scholieren en volwassenen. Als schaakclub Giessen en Linge waren we met zo’n 10 jeugdleden, 4 senior leden en ook nog 2 schaakvaders aanwezig.

Vijf rondes werden er gespeeld. Daarnaast was er een levend schaakbord. Verder zorgde de verkoop van drinken en zelf gebakken cup-cakes en appelflappen voor flink wat extra opbrengst.

De sfeer was super, verheugend om steeds weer opnieuw te zien hoe kinderen en volwassenen van de schaaksport genieten.

Hoewel dit toernooi vooral voor het goede doel en voor de lol was, was het competitie element natuurlijk steeds aanwezig. Trots kunnen we als club dan ook zijn op de prestaties van onze jeugd spelers. Robin Tenhunen was opnieuw ongeslagen en ging met een prachtige gouden beker naar huis. Hetzelfde gold voor Freek in de lagere-school groep en een mooie derde prijs ging naar Dean.

Alle complimenten voor het mooie initiatief en de geslaagde avond voor Folker en al zijn helpers uit Sleeuwijk!

Op de Facebook pagina zijn nog wat leuke foto’s te bekijken!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *