Terug naar nieuwsoverzicht

Clubs samen verder als Schaakclub De Giessen en Linge

Afgelopen week zijn de ledenvergaderingen van de Schaakclub De Giessen, Gorcumse Schaakclub en Regiohakkers akkoord gegaan met een samengegaan van de drie verenigingen. Vanaf begin april zijn er verschillende opties besproken tussen delegaties van de drie verenigingen en is besloten dat de Gorcumse Schaakclub en Regiohakkers met ingang van komende zomer opgaan in De Giessen. Schaakclub De Giessen bestaat sinds 1964 en is verreweg de grootste vereniging van de drie.

De Gorcumse Schaakclub bestaat ruim 100 jaar en het aantal leden is de laatste jaren sterk teruggelopen tot 16, waarmee de vereniging te klein is geworden om een voor alle leden aantrekkelijke interne competitie te organiseren. Ondanks het teruglopende ledental werden de Gorcumse schakers een maand geleden nog wel kampioen van de regionale 2e klasse.

De Regiohakkers bestaan sinds 2004 en zijn een tot de landelijke competitie doorgedrongen verband van sterke spelers uit Leerdam, Gorinchem en Giessenburg. De Leerdamse club is begin 2012 met haar 100-jarig bestaan opgeheven en nu de Gorcumse club ook wordt opgeheven ligt aansluiting bij De Giessen voor de hand.

Schaakclub De Giessen krijgt met deze samensmelting een nog sterkere regionale functie voor het gebied van Hardinxveld tot voorbij Leerdam. De Hardinxveldse schakers hebben zich reeds decennia geleden bij De Giessen aangesloten. Met de uitbreiding van de regio zal de naam van de vereniging gewijzigd worden in “Schaakclub De Giessen en Linge” aangezien beide  stroomgebieden van deze riviertjes worden verenigd.

Met het samengaan zal Schaakclub De Giessen en Linge bestaan uit ruim 60 leden, met 3 teams vertegenwoordigd zijn in de regionale competities en met 1 team in de landelijke competitie.

De speelavond en locatie wijzigen niet en blijven op de dinsdag in De Til in Giessenburg.

Ook voor de jeugd uit de regio van Giessen en Linge blijft er aan het begin van de dinsdagavond gelegenheid tot schaakles, behalen van de verschillende schaakdiploma’s en jeugdcompetitie. Schaken werkt positief voor de analytische ontwikkeling van de jeugdige hersenen en bevordert daarmee de studievaardigheden.

Op de eerste dinsdag van september zal de interne competitie weer van start gaan. Ook huisschakers en jeugd vanaf 6 jaar die graag eens kennis maken met de schaaksport en de club, zijn na de zomer van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *