Terug naar nieuwsoverzicht

Drie maal goud voor Schaakjeugd!

Vrijdagavond 15 december vond de derde en laatste ronde plaats van de regionale jeugd schaakcompetitie, ondertussen de Merwede Competitie gedoopt.

In deze competitie streden teams van vier jeugdschakers tegen andere teams uit de regio. Tijdens ronde 1 en 2 konden teams promoveren en degraderen naar hogere of lagere poules. De 3e ronde werd gespeeld om de bekers.

In poule 4 speelden Levi, Sander, Bojan, Yarne, Sven en Dennis. Na wat moeizame eerdere rondes zaten de jongens er dit keer goed in en werden overtuigend winnaar van deze poule.

In poule 3 speelden Boaz, Christiaan, Stefan en Alfie. Ook hier waren de resultaten overtuigend: in 12 partijen werd slechts 1x verloren en 1x remise gespeeld. Ook dit team ging dus met goud naar huis.

In poule 1 speelden Freek, André, Tim en Robin. De vorige rondes werd dit team steeds net 2e, na de thuisspelers uit Sliedrecht. Dit keer wist Giessen en Linge echter met 4-0 van Sliedrecht te winnen. Een verlies tegen PASCAL uit Papendrecht en gelijk spel tegen Dordrecht bracht het team na 3 speelrondes op een gedeelde 1e plaats, samen met het team van PASCAL. Een snelschaakpartij tussen eerste-bord spelers moest uitmaken wie uiteindelijk met de fel begeerde wisselbeker naar huis zou gaan. Robin streed voor wat hij waard was. Ondanks grote druk vanwege de vele toeschouwers die ademloos meekeken, hield hij het hoofd koel. Hij wist een pion voorsprong te krijgen, even later nog een en uiteindelijk won hij zelfs een toren. Nadat hij nog een pion verschalkte ruilde hij zijn 2 torens tegen de enkele toren van de tegenstander, waarna het voor Robin eenvoudig was om met zijn pionmeerderheid een dame te halen en de partij in een mooi mat af te sluiten. Een zinderend slot, met 3x goud voor Giessen en Linge.

De gouden beker voor het eerste team is een wisselbeker. In volgende edities van de Merwede competitie zullen de jongens aan de bak moeten om hem te verdedigen.

De schaakjeugd van Giessen en Linge heeft als thuishaven het Fortes Lyceum in Gorinchem en wordt sinds dit seizoen gesteund door Syntess Software.

 

Gedetailleerde uitslagen staan op de website ven Schakend Sliedrecht.

Foto’s gemaakt tijdens voorgaande edities zijn hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *