Terug naar nieuwsoverzicht

Drie spelers geplaatst voor de halve finale van de interne bekercompetitie (27 februari 2018)

In de kwartfinale van de bekercompetitie werd de partij tussen Arjan Uittenbogaard en Jaco Vonk uitgesteld en bleef Eddy Korevaar Ton Lodder de baas.

In de partij tussen Henk van der Hoek en Bram Capelle stond Bram na verloop van een aantal zetten met de zwarte kleuren positioneel beter. Een wat te vroeg ingezette aanval werd door Henk goed gepareerd en in het eindspel woog zijn verre a-pion zwaar: Wit verkreeg actiever spel met een pluspion. Dit kon Bram niet meer rechtzetten waarna de winst voor Henk het logische gevolg was.

De partijen tussen Louis Rutgers en Tim Schakel worden altijd tot op het scherpst van de snede gespeeld, zo ook deze partij. Tim verkreeg in een scherpe stelling het initiatief en hield dit goed vast, al bleek achteraf bij de computeranalyse dat Louis op één moment van een buitenkansje had kunnen profiteren na een mindere zet van Tim. Na dit moment kwam de winst voor Tim niet meer in gevaar.

Eddy Korevaar, Henk van der Hoek en Tim Schakel dus door naar de halve finale. Hier voegt zich dan nog Jaco Vonk of Arjan Uittenbogaard bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *