Terug naar nieuwsoverzicht

Druk bezette jeugd Grand Prix Schaaktoernooi

Zaterdag 27 oktober trokken meer dan honderd jeugdige schakers naar De Til in Giessenburg. Hier organiseerde Schaakclub Giessen en Linge haar jaarlijkse jeugd schaaktoernooi, wat onderdeel uitmaakt van de regionale Grand Prix cyclus.
Tijdens dit toernooi werden de schakers in groepen van 6 of 8 mensen ingedeeld. Binnen deze groepen speelde iedereen vervolgens een partij tegen iedere andere speler in de groep.
Nieuw dit jaar was dat de hoogste groepen apart speelden, in kleinere groepen van 6 personen en met iets meer speeltijd per partij. Dit omdat is gebleken dat de betreffende spelers een dusdanig hoog schaakniveau hebben dat zo’n benadering beter bij deze spelers past.
Uiteraard deden er veel spelers van de thuisclub, Giessen en Linge, mee. De prijzenoogst voor de thuisspelers was allerminst bescheiden.
Jan van Heukelum haalde in groep 5 de derde prijs binnen. Jochem den Outer sleepte in groep 9 de derde prijs in de wacht. Debutant op dit toernooi circuit Lukas den Haan deed hetzelfde in groep 10. Bart van Lier, eveneens voor het eerst in deze cyclus haalde zilver in groep 11. Tenslotte haalde Laurens van Baalen een mooie bronzen beker binnen in groep 14.

Behalve de vele prijzen was vooral het spelplezier de grote winnaar. Het is toch altijd weer prachtig om te zien hoeveel lol de spelers beleven aan het spel, en aan dergelijke toernooien. Sommige kids komen met het gras nog achter hun oren van het voetbalveld af om de rest van middag vol overgave achter een schaakbord te strijden.
Naast het jeugdtoernooi vond tegelijkertijd ook het jaarlijkse seniorentoernooi plaats, alweer voor de 30e keer door Giessen en Linge georganiseerd. Samen met het jeugdtoernooi was De Til deze middag dus een waar schaak walhalla.
Schaakclub Giessen en Linge heeft een bloeiende jeugdafdeling die speelt en traint in het Fortes Lyceum te Gorinchem. Schaak je ook graag dan ben je van harte welkom. Meer informatie via onze website: www.giessenlinge.nl 

Complete uitslagen zijn onder deze link te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *