Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste open Meerkerks jeugd schaaktoernooi

Het is alweer oud nieuws, maar toch zeker de moeite waard om nog even onder de aandacht te brengen. Zaterdag 12 mei organiseerde Herbert Eppinga het eerste Meerkerks Open jeugd schaaktoernooi. Erg leuk van opzet, met bijna 50 jonge deelnemers uit de wijde regio. Namens Giessen en Linge kwamen 8 pupillen uit.
In bijgaande link een leuk fotoverslag.
De toernooigangers werden ingedeeld in groepen van 6 spelers en speelden een gesloten systeem (het zogenaamde Round Robin).
Het jeugdschaak in Meerkerk heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. De grote aanjager is hier Herbert, die met een goede visie en veel enthousiasme reeds vele tientallen kinderen aan zich heeft weten te binden.
Schaakclub Giessen en Linge zoekt actief de samenwerking op met initiatieven zoals die van Herbert. We zien hierdoor weer een groot enthousiasme voor jeugdschaak in de regio. De samenwerking bestaat uit het wederzijds organiseren en bezoeken van elkaars toernooien, het opzetten van trainers cursussen, stertrainingen en wellicht in de nabije toekomst een regionale jeugdcompetitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *