Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste team uitgebekerd (27 oktober 2017)

Het eerste team moest voor de landelijke bekercompetitie aantreden tegen het een klasse hoger spelende Santpoort 1 uit Velserbroek. Omdat er ook niet werd aangetreden in de sterkste opstelling waren de verwachtingen vooraf niet hoog gespannen.

De uiteindelijke nederlaag van 3,5-0,5 was echter geflatteerd. Op alle borden waren er tot op het allerlaatste moment volop kansen. Andries Dekker (bord 1) speelde een krankzinnig ingewikkelde partij met wederzijdse kansen die Andries uiteindelijk verloor. Henk Boot (bord 2) stond een groot gedeelte van de partij beter maar het vasthouden van voordeel is en blijft erg lastig in de schaaksport. Zo ook in deze partij, de partij kantelde en Henk verloor ook.

Tony Else (bord 4) heeft goede vooruitzichten gehad op remise maar ook hij moest uiteindelijk de eer aan zijn tegenstander laten. De Giessenburgse eer werd gered door Tim Schakel (bord 3) die ditmaal een uitstekende partij speelde. In tijdnood vergat hij zichzelf te belonen.  Tim nam genoegen met remise omdat hij zijn energie na een zware partij had verspeeld en in de korte tijd die hem resteerde niet meer zag hoe hij zijn partij in zijn voordeel kon beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *