Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste winst tweede team (9 januari 2018)

Het tweede team moest aantreden tegen het hoog geklasseerde tweede team van Barneveld. De punten waren hard nodig want na drie wedstrijden had De Giessen en Linge 2 tweemaal verloren en slechts één keer gelijkgespeeld.

Het werd een harde strijd waarbij de emoties op het einde van de wedstrijd, in de tijdnoodfase, even hoog opliepen. Tijmen Schakel en Mark Couwenberg moesten de eer aan de tegenstander laten, Ernst Delwel en André van Wingerden remisseerden terwijl Louis Rutgers en Henk van der Hoek hun partijen wonnen.

Met een 3-3 gelijke stand moesten de partijen van bord 2 (Hans Karelse) en bord 1 (Henk Boot) de beslissing geven.  In een turbulente tijdnoodfase wist Hans zijn hoofd koel te houden en de partij binnen te halen. Henk keek geruime tijd tegen een gelijke stelling aan maar vertrouwde, zoals altijd, op zijn eigen kracht en wees tot tweemaal toe een remiseaanbod van de hand. In de eindfase van de partij maakte zijn tegenstander een fout waardoor Henk een pion kon winnen. Dit kleinood gaf Henk niet meer uit handen. Hij wist zich goed af te sluiten van de tijdnoodperikelen aan het tweede bord en trok gedecideerd de partij en daarmee de wedstrijd naar zich toe.

Hiermee heeft De Giessen en Linge 2 zich voorlopig uit de gevarenzone gespeeld. Met drie punten uit vier wedstrijden is de middenmoot in zicht en bezet het de zevende plaats in het tussenklassement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *