Terug naar nieuwsoverzicht

Eervol verlies tweede team tegen koploper (4 december 2017)

De Giessen en Linge 2 heeft het niet gemakkelijk in de eerste klasse van de Stichts Gooise Schaakbond. Zeker niet als tegen de koploper (ZZC – Zaltbommel Zuilichem Combinatie) de strijd moet worden aangebonden.

Het begin van de wedstrijd bevestigde dit beeld. Louis Rutgers en Tony Else kwamen al snel slecht te staan en hielden het niet droog. Daarvoor had Bram Capelle zijn partij al verloren en zo stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord.

Hans Karelse speelde een redelijk evenwichtige partij, waarbij hij ergens wel iets meer spel had maar op een gegeven moment zijn opponent even duidelijk beter kwam te staan. Toen zijn tegenstander zijn kans niet pakte was er weer een gelijke stand en remise een logische uitslag. Wim Rietveld stond ook goed maar toen hij fors de fout in ging was de wedstrijd beslist. Met een 4,5-0,5 tussenstand bleven de punten in Zaltbommel.

Daarna beet De Giessen en Linge Combinatie van zich af en liet zien wel degelijk over de nodige schaakcapaciteiten te beschikken. Eerste bord speler Henk Boot had in zijn partij steeds het initiatief en wist dit om te zetten in een kansrijk toreneindspel dat hij met vaste hand tot winst wist te verdichten.

Henk van der Hoek stond duidelijk beter en won zijn partij regelmatig. In de partij van André van Wingerden werd het evenwicht nergens verbroken en dus was remise het logische resultaat.

Hiermee kwam de eindstand van 5-3 op het bord. Een eervol resultaat, maar het wordt tijd om de punten te gaan pakken. Gezien het vertoonde spel is er alle reden tot optimisme. Daarbij opgeteld dat het bij de eerdere wedstrijden niet echt mee heeft gezeten zullen er bij de komende zes wedstrijden zeker nog kansen komen.

Met dank aan Henk Boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *