Terug naar nieuwsoverzicht

Ernst Delwel doet het weer!

De uitgestelde bekerwedstrijd tussen Ernst Delwel en Henk Boot gold tevens als de kans op revanche voor Henk die in de competitie verrassend van Ernst had verloren. Henk kwam niet prettig uit de opening maar het nadeel bleef in praktisch opzicht beperkt. Het was Ernst die hierna een mindere fase kende en naar later bleek beschikte Henk over zeer groot voordeel. Hierna raakte Henk de draad in het eindspel kwijt, hij zag het gevaar in een overigens karakteristieke stelling van toren voor de ver opgerukte vrijpion te laat en dat had meteen fatale gevolgen. Ernst wist dus opnieuw van Henk te winnen!

Gezien het verschil op papier tussen beide spelers was het al opmerkelijk dat Ernst een keer van Henk had gewonnen. Dat dit nu voor de tweede achtereenvolgende keer gebeurt mag toch wel als sensationeel worden aangemerkt.

Eddy Korevaar kon na de opening tegen Chris Tromp een pion en kwaliteit veroveren. De compensatie voor Chris was beperkt en zijn aanval op de koningsvleugel bleek niet krachtig genoeg om Eddy te verontrusten. Jeroen Brandsma won van Bert van Hees en ook hij bereikte de volgende ronde. De partij tussen Wim Rietveld en Hans Kooy moet nog worden gespeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *