Terug naar nieuwsoverzicht

Fraaie winst tweede team op Woerden 1 (13 december 2016)

Bij het ontvangstwoord aan het begin van de avond liet de teamleider van Woerden doorschemeren dat zij ervan uitgingen dat Woerden deze wedstrijd zou gaan winnen. Niet onlogisch, Woerden beschikt over een sterk team en ons tweede team is dit seizoen verder verzwakt. Maar goed, het welkomstwoord gaf aan de spelers extra impulsen om de mouwen goed op te stropen.

Tony Else trof aan het eerste bord een sterke tegenstander.  Na een kleine fout in de opening kwam Tony snel onder druk te staan. Zijn tegenstander miste echter een kans om een stuk te winnen en in het verdere vervolg werd de stelling steeds tactischer van aard. Tony toonde zich hier de handigste, kwam een stuk voor waarna hij kort daarna het punt kon bijschrijven. De 1-0 voorsprong was een enorme opsteker.

Invaller Hans Kooy kon het helaas op bord 6 niet bolwerken. Hij verspeelde teveel pionnen in de opening en miste vervolgens enkele tactische wendingen waarna zijn tegenstander het duel besliste (1-1).

De partij van Marcel van Wingerden (bord 8) kwam al snel tot een dame- en toreneindspel. Zijn tegenstander beschikte over een vrijpion maar kon deze niet te gelde maken. Zo eindigde dit duel snel daarna in remise (1,5-1,5).

Hans Karels (bord 2) verspeelde in de opening onnodig een pion en zijn half open lijn die hij hiervoor in ruil kreeg bleek te weinig compensatie te geven. Zijn tegenstander moest nog wel even nauwkeurig spelen maar maakte geen fouten (2,5-1,5 voor Woerden).

André van Wingerden (bord 4) speelde een tactische partij die hij afwikkelde naar een stelling met twee krachtige vrijpionnen die niet meer te stoppen waren (2,5-2,5).

Louis Rutgers (bord 3) stond een kwaliteit voor maar zijn tegenstander beschikte over twee gecentraliseerde lopers die meer gewicht in de schaal legden. Ondanks taai verzet kon Louis de nederlaag niet meer ontlopen (3,5-2,5 voor Woerden).

Bram Capelle (bord 7) won de toren op a8 met zijn paard. Het lukte hem echter niet zijn paard uit de hoek te bevrijden en zijn tegenstander had nog twee pionnen voor de kwaliteit weten te winnen. In de tijdnood van zijn tegenstander wist Bram koelbloedig en heel beheerst de partij naar zich toe te trekken (3,5-3,5). Na drie ronden is Bram nog ongeslagen en met 3 uit 3 is hij topscorer.

Resteerde de partij van Wim Rietveld (bord 5). Hij trof een bijzondere tegenstander, te weten  Martijn l’Ami, de broer van de bekende Nederlandse grootmeester Erwin l’Ami. Wim wist zijn tegenstander een kwaliteit te ontfutselen en met voordeel het eindspel in te gaan. Onder grote belangstelling wist Wim zijn voordeel te vergroten en koelbloedig het winnende punt binnen te halen (4,5-3,5 voor De Giessen en Linge).

Een prachtige overwinning voor De Giessen en Linge in een wedstrijd die de gehele avond gelijk opging en constant van spanning was voorzien! Door de winst steeg De Giessen en Linge 2 naar de gedeelde tweede plaats in de tweede klasse SGS.

Hans Karelse, Tony Else en Tim Schakel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *