Terug naar nieuwsoverzicht

Frans Fijlstra – Jan Pool (25 maart 2014)

Ingestuurd door: Frans Fijlstra

Commentaar bij de partij: De partij ging redelijk mijn kant op, zeker gezien het feit dat ik op zet 24 een kwaliteit voorkwam. Toch ging ik op zet 33 de mist in met Txe4…Ik had daar na 32. …., Lxe4, Dxe4 moeten spelen. Na 33. Txe4 verloor ik m’n c-pion, hetgeen niet nodig was geweest en tevens ging op zet 34 tot overmaat van ramp ook mijn a pion er nog eens af.
Gelukkig stoomde mijn tegenstander niet door met die 2 nieuw verworven vrijpionnen op de b- en c-lijn. Die waren naar mijn idee niet te houden en het zou me teveel materiaal gekost hebben om het wel te doen. Daarbij begin mijn tegenstander een kleine blunder vanwege tijdsdruk (ik had op zet 38 nog 1 uur en 20 minuten en mijn tegenstander nog een kleine 7 minuten op de klok staan). 38. …., Le5+ is op zich niet slecht, maar wel in combinatie met 39. …., Dd3+. Hetgeen ik makkelijk kon pareren met 40. Te3 waarna mijn tegenstander zijn Loper kwijt zou raken….
Hierna kwam ik met een toren tegen 3 pionnen voorsprong toch iets beter te staan en kreeg ik weer kansen. 46. …., Dg6 was een complete ramp voor mijn tegenstander, vanwege 47. Th8 en hij gaf dan ook meteen op.. De foutjes waren gewoon het gevolg van de tijdsdruk, want na afloop had ik nog meer dan ’n uur op de klok staan en J. Pool nog maar 3 minuten..
Al met al toch weer een mooie partij, maar ik had wel het nodige geluk dit keer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *