Terug naar nieuwsoverzicht

Frans Fijlstra – Rick Vlietstra (15 april 2014)

Ingestuurd door: Frans Fijlstra

Commentaar bij de partij: Ik wilde graag tegen mijn oude vriend Rick Vlietstra spelen, omdat ik tegen hem toch nog een aardige plus score had staan en het lang geleden was dat we elkaar hadden gezien. Rick kreeg al snel een dubbelpion op 3. Bxf6 gxf6, maar ik rekenende op het feit dat hij dat niet zo leuk vind en daardoor niet in zijn eigen spel kon komen.
Ik verkoos ervoor om aanvallend te blijven spelen. 11. …., Dd7 was een foute zet van Rick, want hij dacht dat hij het net zou redden tegen 11. f5. Het kostte hem echter een stuk tegen ’n pion.

Mijn eigen 18. Dh3 was niet goed, want 18. Dh4 was hier een veel betere optie geweest om de druk op de f-pion op te voeren.
Hierna had ik b.v. 19. Pxe7, Dxe7 en 20. Dxf6 kunnen spelen en de f-lijn in handen gekregen en tevens een pion terug gewonnen en daardoor al direct een vol stuk voor komen te staan, terwijl ik nu na 18. Dh3 zelf wat onder druk kwam te staan en Vlietstra de aanvallende partij werd..

Al met al kreeg ik toch de verwachte afruil van stukken en bleef ik, na het oplossen van de kruitdampen, overeind staan met een vrije h-pion die niet meer te stoppen was.

Mijn gevoel dat ik dus wel weer eens van Vlietstra kon gaan winnen bleek dus achteraf terecht, ondanks dat hij vaak een zeer taaie tegenstander is, gezien zijn rating vorig jaar van ruim 1800+. Door weinig wedstrijdritme was hij echter in een jaar tijd flink in rating gedaald.

Helaas heeft het team weinig aan mijn winst gehad, omdat we uiteindelijk verloor het 3e team van Het Kasteel 1 met 3½ – 4½.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *