Terug naar nieuwsoverzicht

Gedegen start De Giessen en Linge I

Zaterdag 16 september de eerste wedstrijd uit naar Roosendaal met de basisopstelling.

Onder het mom een goed begin is het halve werk gingen we er voor zitten deze middag om te proberen zo lang mogelijk in de kampioenstrijd mee te doen.

De eerste uitslagen vielen in het middenrif. Bobby had de avond er voor al een speler van Roosendaal 1 in de Belgische competitie een nul bezorgd dus daar was in een saaie stelling snel de vrede getekend. Ook Hemmo aan bord 4 zag geen duidelijk vervolg in een gelijk staande stelling en hield het ook op een halfje. Vervolgens waren op de overige borden goede ontwikkelingen te zien. Eddy offerde een kwaliteit om de zwarte koning onder druk te zetten maar de captain van de pion wist zich daar aardig uit te redden waarna bij een 2e kwaliteitsoffer het er op leek dat wit aan het kortste eind ging trekken. Zwart miste daarbij nog een aantal keer de winstweg en rond zet 35 werden de zetten herhaald en het punt gedeeld. In de analyse bleek een veel eenvoudiger variant voor wit tot voordeel te leiden in plaats van de beide offers. Op de borden 6 en 8 had de familie Schakel een moeilijke middag. Tim kwam weliswaar een stuk voor maar wit draaide de duimschroeven aan om in een gelijke stelling vervolgens pardoes een loper kado te doen. Door Tim werd het punt in dank aanvaard. Lemmy had zich in de opening te passief ontwikkeld en het lukte niet meer om daaraan te ontworstelen waardoor het punt aan de pion moest worden gelaten. Jaco had intussen aan bord 1 zijn tegenstander in de tang en een klein foutje was voldoende voor het punt en voortzetting van zijn sterke reeks.

Ook Jesper stond inmiddels een aantal pionnen voor en het eindspel was eenvoudig tot een vol punt om te zetten. De 4,5 bordpunt en 2 matchpunten waren hiermee binnen.

Intussen was Andries nog druk om een half punt te scoren terwijl zijn tegenstander in een zeer complexe stelling Fritz achtige oplossingen bleef vinden om een klein voordeel te behouden. Na afwikkeling naar een toren + loper eindspel miste Andries een pion en leek desondanks de remise in zicht. Tot in het 6e uur bleef zwart echter zoeken naar de winst en Andries miste de scherpte om in het eindspel verder af te wikkelen naar remise. Een curieuze nederlaag die aan de verdeling van de matchpunten niets meer veranderde.

Onderstaande de volledige uitslag:

   De Pion 2                   1922 – De Giessen en Linge           2028 3½ – 4½
1. Ivo Kok                     2091 – Jaco Vonk                     2147 0 – 1
2. Benny Onrust                 2035 – Jesper Nederlof             2141 0   – 1
3. Erik-Jan Colijn             1957 – CM Andries Dekker             2120 1 – 0
4. Ngo Hin Cheng               1917 – Hemmo Mulder                 2034 ½ – ½
5. Carlo Rens                   1889 – Bobby Fijlstra                2008 ½ – ½
6. Koen Riemens                 1853 – Tim Schakel                   2034 0 – 1
7. Frank Lambregts             1823 – Eddy Korevaar                 1903 ½ – ½
8. Erik van Elven               1814 – Lemmy Schakel                 1836 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *