Terug naar nieuwsoverzicht

Gelijk spel tweede team waarschijnlijk niet toereikend (17 april 2018)

Het tweede team van De Giessen en Linge stond voor de taak om de degradatiezone te verlaten. Hiervoor was een overwinning tegen Moira Domtoren 2 uit Utrecht noodzakelijk. De Giessen en Linge startte goed met nette overwinningen van Tony Else en Louis Rutgers. Vegtlust stelde hier een verrassende overwinning op bord 1 tegenover. Henk Boot kreeg te maken met een open stelling waarin de tegenstander veel mogelijkheden had voor een koningsaanval. Uiteindelijk kon Henk het niet meer droog houden. Daarna volgden enkele remises (Jeroen Brandsma, André van Wingerden, Bram Capelle) waarmee de stand op 3,5-2,5 kwam. Hans Karelse maakte vervolgens ook nog remise, hij deed dit op knappe wijze vanuit een stelling die ogenschijnlijk gewonnen leek voor zijn tegenstander.

De druk kwam nu te liggen bij Henk van der Hoek. Hij speelde aanvankelijk een sterke partij tegen Dies de Dreu. Henk hield lange tijd de witte stelling in bedwang, maar op enig moment werd het tijd om te oogsten. Dies gaf zich niet zomaar gewonnen en zocht naar tegenkansen. Vervolgens raakte eerst Dies en later Henk in tijdnood en moesten de zetten snel worden uitgevoerd. Dies toonde zich daar meer bedreven in dan Henk en sleepte na lange strijd het (match-)punt binnen.

Derhalve een teleurstellend gelijkspel voor De Giessen en Linge 2 waarmee de laatste plaats nog steeds niet kon worden verlaten. Toch bestaat er een kans dat het team bij winst in de laatste ronde tegen Houten 1 de dans ontspringt.

Verslag: Jaco Vonk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *