Terug naar nieuwsoverzicht

Giessen Linge 1 speelt gelijk tegen WLC

Het eerste team van schaakclub de Giessen en Linge heeft 17 september in Eindhoven gelijk 4-4 gespeeld tegen de Woensel Lichttoren Combinatie (WLC).
Bobby Fijlstra kwam een half uur te laat dankzij een stoet van maar liefst 210 vrachtwagens op de weg maar was desondanks als eerste klaar met een remise als resultaat, waarna Hemmo Mulder de eerste winst van het seizoen voor Giessen 1 binnen wist de slepen. Andries Dekker speelde remise; volgens een door hem verrichte kansberekening gebaseerd op resultaten uit het verleden vergroot dit de kans dat hij volgende partijen dit seizoen gaat winnen?! Ondertussen zag het er aan de topborden minder rooskleurig uit: Henk Boot verspeelde plots een kwaliteit en leek niet meer het hoofd boven water te kunnen houden. Jesper Nederlof speelde een enigszins dubieuze opening (wat volgens sommige teamgenoten zelfs als een veredelde poging tot herdersmat beschouwd werd). Uiteindelijk zagen zowel Henk als Jesper zich tegelijkertijd genoodzaakt op te geven, waardoor de Giessen met 3-2 achter kwam. Gelukkig wisten Tim (remise), Jaco (remise) en Eddy (winst) dit nog recht te trekken. Jaco wist een stuk te winnen maar slaagde er niet in om daarna eeuwig schaak te vermijden. Bij Eddy ging het nog even heen en weer maar gelukkig wist hij als laatste toch nog het punt te pakken en de Giessense eer te redden.
Vorig jaar speelde Giessen ook al 4-4 tegen WLC, maar zoals een speler al opmerkte was het `vorig jaar 4-4 voor WLC en dit jaar 4-4 voor de Giessen’: in tegenstelling tot vorig jaar toen we enigszins goed wegkwamen had er dit jaar meer dan gelijkspel ingezeten voor de Giessen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *