Terug naar nieuwsoverzicht

Halve finale interne bekercompetitie onbeslist (28 maart 2017)

De halve finale van de interne bekercompetitie op het programma. Het werd niet de avond van Jaco Vonk en Tim Schakel. Beiden moesten vol aan de bak om Louis Rutgers en Hans Karelse van het lijf te houden.

Jaco kwam even nog wel goed te staan tegen Louis nadat laatstgenoemde iets te lichtzinnig met zijn voordeel omsprong in een stelling waarbij zorgvuldigheid gevraagd werd. Op enig moment had Jaco de partij zelfs kunnen laten kantelen, maar hij verzuimde riant voordeel te bereiken. Inmiddels had hij veel tijd in de stelling geïnvesteerd en dit leek hem op te gaan breken.

Het ging nu hard tegen hard waarbij het tijdsvoordeel voor Louis in zijn voordeel begon te werken.
Louis kwam door goed spel een pion voor in het eindspel waarmee duidelijk werd dat Jaco moest gaan vechten voor remise. Een onhandig schaakje had hem de partij kunnen kosten, maar Louis liet deze kans glippen. Aalglad wist Jaco hierna te ontsnappen naar remise. Een goede partij van Louis die dichtbij de winst was.

Tim Schakel dacht in een voor hem nieuwe opening licht voordeel te bereiken, maar nadat hij met het verkeerde stuk terugsloeg pakte Hans Karelse zijn kans en schroefde zijn tegenstander de duimschroeven aan. In deze fase moest Tim hard werken en investeerde veel tijd maar zag zijn inspanningen beloond. Door nauwkeurig spel wist hij de partij binnen de remisemarge te houden.

De volgende ronde worden opnieuw beide partijen, met verwisselde kleuren, gespeeld om de finalisten aan te kunnen wijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *