Terug naar nieuwsoverzicht

Halve finalisten interne bekercompetitie bekend

De kwartfinale van de interne bekercompetitie stond deze avond op het programma. Van de acht overgebleven spelers moesten er vier afvallen.

Op papier de meest interessante ontmoeting was de partij tussen Louis Rutgers en Eddy Korevaar. Louis is met name door zijn winst op regerend clubkampioen Henk Boot de man in vorm, al kwam hij na dameruil rond de 30e zet duidelijk minder te staan. De tijd op de klok begon echter langzaamaan te dringen voor Eddy en hierdoor gehinderd kon hij zijn winstplan niet sluitend krijgen.

Uiteindelijk werd er nog een aantal pionnen en stukken geruild en kon het gebeuren dat Eddy zich vergaloppeerde met een pion meer in het eindspel. De resterende stelling was nog altijd allesbehalve eenvoudig en de beschikbare bedenktijd werd steeds nijpender. Louis hield zijn hoofd koel en trok de partij onverbiddelijk naar zich toe. Spijtig voor Eddy die zijn laatste drie partijen met de zwarte kleuren, na steeds eerst uitstekend te hebben gestaan,  uit zijn vingers zag glippen.

Jaco Vonk kwam met zijn nieuwe opening met zwart opnieuw niet goed uit de verf, ditmaal in zijn partij tegen Wim Deurloo. Tot tweemaal toe kwam Wim duidelijk beter te staan en was Jaco afhankelijk van steken die zijn tegenstander moest laten vallen. Wim koos op enig moment voor het verkeerde plan en toen was Jaco er als de kippen bij om het initiatief naar zich toe te trekken. Dit buitenkansje liet hij niet onbenut en liet niet meer toe dat Wim nog terug in de wedstrijd kon komen.

Hans Karelse en Tim Schakel wisten hun bekerpartijen redelijk overtuigend te winnen van respectievelijk Bram Capelle en André van Wingerden. Naar de halve finale gaan dus Louis Rutgers, Jaco Vonk, Hans Karelse en Tim Schakel. De loting moet nog plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *