Terug naar nieuwsoverzicht

Henk Boot naast clubkampioen ook winnaar van de bekercompetitie 2016

Na de remise in de eerste partij was een tweede partij nodig om een winnaar aan te wijzen in de bekerfinale tussen Henk Boot en Tim Schakel.

Het werd opnieuw een mooie partij en een hard gevecht. Met zwart kwam Tim voortreffelijk uit de opening en moest kiezen hoe om te gaan met zijn materiële voordeel (een pion) en activiteit. Dit deed hij zeker niet handig en ook al had hij opnieuw veel tijd verbruikt om deze mooie positie te bereiken had hij hier minimaal een ruime remise uit kunnen en moeten halen.

Te gemakkelijk liet hij zijn voordeel verwateren en evenals in de vorige partij kreeg hij last van zijn investering in tijd in de opening. Henk nam het initiatief over en opnieuw ontstond een toren- en paardeindspel. Echt veel aan de hand was er niet maar de combinatie van een prettige stelling en veel meer beschikbare tijd was voldoende om een verantwoorde winstpoging te ondernemen.

Henk maakte het Tim zo moeilijk mogelijk en evenals in de vorige partij slonk de beschikbare tijd van zijn tegenstander en voerde hij handig de druk verder op. In het verre eindspel ging Tim uiteindelijk in de fout. Hiermee wist Henk wel raad en in tegenstelling tot de vorige partij gaf hij het ditmaal niet meer uit handen.

Hiermee bekroonde Henk zijn toch al glorieuze seizoen met winst van de beker en loste Tim, die de afgelopen twee jaar de beker had gewonnen, af. Het verschil maakte hij door met veel passie, een vaste hand en vol overtuiging voor de winst te gaan. Het afgelopen seizoen is dit telkens zijn handelsmerk gebleken en heeft geleid tot de dubbel, prachtige resultaten in de landelijke competitie en een rating van ruim 2100!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *