Terug naar nieuwsoverzicht

Het is weer (haast) voorbij die mooie zomer …..

Clubgenoten,

Nog twee nachtjes slapen en dan is het weer zover: de start van een nieuw schaakseizoen. De jaarlijkse ledenvergadering is achter de rug. We kunnen ons weer opmaken voor het echte werk: schaken. Ik heb er zin an ….

De zomer zomert nog wat na, maar ik hoop dat u tot nu toe een mooie zomer hebt gehad. Mocht u nog op vakantie zijn geweest dan hoop ik dat u niet geteisterd bent geworden door bosbranden, overvloedig gevallen regenwater, hagelstenen of ander klimatologisch ongemak in welke vorm dan ook en dat u weer veilig en wel bent teruggekeerd op uw thuisbasis. Op een klein incident na, welk geen verband hield met het hierboven genoemde, heb ik in elk geval een prima vakantie gehad. De eerste maanden van mijn pensioen zijn eveneens voorbij gevlogen.

Naast alle andere leuke dingen die ik vooraf had gepland, w.o. een stadionfietstour door Nederland, heb ik ook op schaakgebied niet stil gezeten. Nu corona, grotendeels, voorbij is zie je dat veel toernooi weer worden opgestart en dat de belangstelling daarvoor groot is. Ik geef u in vogelvlucht een overzicht: 8 en 9 juni: Vierkampentoernooi in Hillegom. Score 1½ uit 3 en een gedeelde 2e plaats (bierpakket). Van 15 tot 21 juli: Open Seniorentoernooi in Dieren. Met 1½ uit 5 moest ik genoegen nemen met een gedeelde 11e en 12e plaats. Aanvankelijk zou ik vanaf 31 juli ook meegedaan hebben aan de vierkampen van het ONK in Dieren doch dat toernooi heb ik vanwege lichamelijke ongemakken helaas moeten afzeggen. Wel was ik in de gelegenheid om in augustus deel te nemen aan het Druivenschaaktoernooi in ’s Gravenzande. Met een score van 3 uit 3 wist ik beslag te leggen op de 1e plaats in mijn groep, wat weer goed was voor een doos met Westlandse druiven.

Ik had ook kunnen kiezen voor een Westlandse plant. Maar planten vergen onderhoud. Westlandse druiven niet. Die kan je gelijk opeten.

Wilt u al mijn zomeravonturen nog eens nalezen, dan verwijs ik u graag naar mijn website. Klik hier voor de leukste verslagen, foto’s en filmpjes. En natuurlijk kunt u alle partijen naspelen.

Ik hoop u vanaf a.s. dinsdag allemaal weer te zien in De Til voor weer een nieuw seizoen.

Als opwarmertje voor het nieuwe seizoen de volgende stelling met de vraag: u bent de bestuurder van de zwarte stukken, zwart staat een loper tegen een pion voor en is aan zet. Welke zet moet zwart in deze stelling beslist niet spelen ?

Ik wens u veel puzzelplezier en hoor graag uw oplossing.

Eén gedachte over “Het is weer (haast) voorbij die mooie zomer …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *