Terug naar nieuwsoverzicht

Honderd slimmeriken in een zaal…

Zaterdag 28 oktober hield schaakclub Giessen en Linge haar jaarlijkse Jeugd Schaaktoernooi, ook wel het Dennis Westerhout Herdenkingstoernooi.
Voor veel kinderen en hun ouders een moment waar lang naar uit gekeken is, hier doen de jonge schakers hun wedstrijd ervaring op en ontmoeten ze ook tegenstanders van buiten hun eigen club.
Net zoals andere jaren speelde dit festijn zich af in Giessenburg. Hier bleek opnieuw dat de interesse voor schaken onder kinderen steeds maar verder toeneemt, dit keer kwamen er meer dan 100 jonge schakers naar Giessenburg.

De Grote zaal van De Til zit vol
Meer dan 100 jonge schakers in een zaal

En ze kwamen van heinde en verre, zo waren er zelfs spelers helemaal uit Roosendaal, Deventer, Wageningen, Tilburg en Almere.
Het toernooi is onderdeel van de regionale Grand Prix Cyclus. Binnen het toernooi worden spelers op speelsterkte ingedeeld in een groep van 8 spelers en binnen deze groep worden 7 partijen gespeeld. Op deze manier speelt iedereen 1x tegen iedereen.
Uitslagen zijn te vinden op de website van de SGS: http://www.sgs-schaakbond.nl/
Spelers van Schaakclub Giessen en Linge waren goed vertegenwoordigd en enkele van hen wist ook een prijs in de wacht te slepen. Brons was er voor Boaz Donk en Tim Versluis. Dennis van den Boomgaard sleepte zilver in de wacht en Jari Godtschalk ging met goud naar huis.
Het komende seizoen staan er nog tal van dit soort Grand Prix toernooien in de regio op de agenda. Zou je zelf ook wel eens willen schaken, kijk dan op de website www.giessenlinge.nl. De Schaakschool biedt hele leuke mogelijkheden om met deze sport bezig te zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *