Terug naar nieuwsoverzicht

Interne competitie – ronde 16 en Team 2 tegen Doorn-Driebergen

Interne competitie

Met de thuiswedstrijd van team 2 speelde de top 4 in ronde 16 onderling en trof elkaar voor de 3e maal dit seizoen. Koploper Henk Boot bestreed met de witte stukken Jaco Vonk en de vorm laat bij Henk nog te wensen over. Juist na de opening vergaloppeerde hij z’n paard met stukverlies als gevolg en opgave van de partij. Jaco kon hierdoor de koppositie weer overnemen.  

Tim Schakel trof voor de 2e maal Eddy Korevaar en na eerdere remises gingen beiden voor de winst. Na de opening ging Eddy met zijn dame op een roekeloos avontuur en dat koste enige zetten later een pion om de dame te redden. Met dit voordeel probeerde Tim vervolgens uiterst voorzichtig de buit binnen te halen, zodat Eddy zijn stelling kon herstellen en langzaam weer in remise begon te geloven. Na een vredesaanbod tegen de 40 zet besloot Tim voor de winst te gaan en met beiden minder dan een minuut op de klok werd het een tijdnood duel. Tim leek vervolgens met z’n ver opgerukte pionnen de vis op het droge te gaan brengen, maar na een ongelukkige loperzet bleek zijn koning midden op het bord opeens in een – mede door Tim zelf gecreëerd – matnet opgesloten te zijn en kon Eddy tot zijn eigen verrassing alsnog het volle punt bijschrijven en zo ten koste van Tim de 3e plek op de ranglijst innemen.

 

Uitslagen 16e ronde interne competitie 

Henk Boot – Jaco Vonk 0-1; Tim Schakel – Eddy Korevaar 0-1; Rob van Driel – Bert van Hees 0-1; Gijs Bos – Jan Post  0-1; Ernst Delwel – Mark Couwenberg 1-0; Chris Tromp – Wim Deurloo 1-0; Jaap Cornet – Henk van Houwelingen 0-1; Martijn Koutstaal – Huig Visser 1-0

 

Externe competitie

Het 2e team speelde een thuiswedstrijd in de 2e klasse van de SGS competitie tegen het 2e team van Doorn-Driebergen. Bert van Geldere liet wederom zien in een uitstekende vorm te verkeren en scoorde het eerste volle punt. Tony Else had voordien al tot remise besloten aan bord 1. Zo werd de voorsprong gedurende de avond langzaam uitgebreid naar 2,5 – 1,5 en werd op bord 3, 4 en 5 nog stevig gestreden. Toen de rook was opgetrokken bleven alle punten bij de thuis ploeg en kon een tevreden captain Hans Karelse een 6,5 – 1,5 overwinning optekenen. Het 2e is daarmee uitstekend op dreef dit seizoen met voorlopig een gedeelde koppositie op de ranglijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *