Terug naar nieuwsoverzicht

Interne competitie ronde 24 (14-03-2017)

Koploper Jaco Vonk kwam met zwart overwegend te staan in zijn partij tegen Louis Rutgers maar slaagde er niet in een bres te slaan in diens verdediging. Louis kwam terug in de strijd en verkreeg gelijke kansen. Toen Jaco bovendien in tijdnood dreigde te komen leek het lastig om de partij alsnog naar zijn hand te zetten. In deze fase maakte Louis de fout teveel op vereenvoudiging te spelen. De eerste afruil kon nog net door de beugel maar toen hij afwikkelde naar een paard-lopereindspel beschikte Jaco over groot voordeel en had in een overzichtelijke stelling een duidelijk plan voor ogen. Ondanks de tijdnood was het nu niet meer lastig om het punt zeker te stellen.

Achtervolger Henk Boot moest zien af te rekenen met Hans Karelse. Deze ontmoetingen staan altijd garant voor spektakel. Ditmaal was het niet anders en beiden verrasten elkaar met ongebruikelijke openingszetten. Onbedoeld offerde Henk een pion en hierop reageerde Hans niet op zā€™n sterkst. In deze fase verkreeg Henk het initiatief, wist dit vast te houden en uiteindelijk de overwinning naar zich toe te trekken. Zo blijft Henk in het spoor van Jaco Vonk. Beiden moeten nog eenmaal tegen elkaar spelen. Dit duel zal de volgende ronde plaatsvinden.

Voor de halve finale van interne bekercompetitie staan de duels Louis Rutgers ā€“ Jaco Vonk en Hans Karelse ā€“ Tim Schakel op het programma. Voor Louis en Hans een mooie uitdaging om een zoveelste finale tussen Jaco en Tim te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *