Terug naar nieuwsoverzicht

Interne competitie ronde 24 (20 maart 2018)

In de partij tussen Henk Boot en Eddy Korevaar kwam Henk, na een misrekening van Eddy, met een op winst staande stelling uit de opening. Eddy koos ervoor om een stuk te offeren maar hiermee vergrootte hij eerder zijn problemen. In het vervolg speelde Henk overtuigend en ondanks taai verzet van Eddy kwam de winst niet meer in gevaar.

Tim Schakel moest nauwkeurig spelen om een goed plan te vinden tegen Henk van der Hoek. In een stelling waarbij hij over een klein voordeeltje beschikte maakte Henk een taxatiefout die hem direct de partij kostte.

Tony Else en Hans Karelse kennen elkaar al jaren van hun tijd dat ze nog bij de Gorcumse schaakclub speelden en zijn volledig aan elkaar gewaagd. In deze partij posteerden beiden hun stukken in een bekende stelling zo goed mogelijk, beiden loerend op hun kans. Het was ditmaal Tony die even niet bij de les was en Hans nam direct zijn kansen waar. Tony kon alle dreigingen niet meer het hoofd bieden en zag zich gedwongen zijn verzet te staken. 

Jeroen Brandsma won al snel de vijandelijke dame van André van Wingerden en alles wees erop dat hij een snelle overwinning zou boeken. Toen begon het te spoken. Jeroen ging te gemakzuchtig met de situatie om, een verschijnsel dat we vaker zien als de partij al gespeeld lijkt. André nam zijn kansen uitstekend waar, speelde goed getimede en praktische zetten en deelde op een gegeven moment met een schijnoffer een tik uit aan zijn tegenstander. Met enig stellingsgeluk was Jeroen bijtijds bij de les om het dreigend onheil te keren. Hij sloeg een remiseaanbod af en wikkelde af naar een nipt gewonnen eindspel. Eind goed al goed al voor Jeroen maar het had bitter weinig gescheeld of André had het vege lijf gered.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *