Terug naar nieuwsoverzicht

Interne competitie ronde 26 (3 april 2018)

Henk van Houwelingen was als eerst klaar, maar daar was hij niet blij mee. Een blunder in de opening noopte hem tot opgeven tegen Chris Tromp.

Mark Couwenberg haalde revanche tegen Bert van Geldere tegen wie hij in de eerste ronde verloor. In deze partij speelde hij sterker en won overtuigend. Mark staat nu op een mooie 14e plaats.

Ernst Delwel was ook weer eens van de partij. Opnieuw wist hij zijn partij te winnen en behield daarmee een prachtige TPR (prestatierating) van 2033!

Ton Lodder gaat steeds beter schaken, hij versloeg nu John Dessens en klom op naar plaats 26 op de ranglijst. Door zijn gezondheidsproblemen heeft hij aan schaakkracht moeten inleveren, maar het is mooi om te zien dat hij het plezier in het schaken weer heeft teruggevonden.

André van Wingerden beleeft een wisselvallig seizoen. Tegen de topspelers heeft hij nog geen punten kunnen scoren, maar van spelers van hetzelfde niveau of iets lager weet hij regelmatig te winnen. Deze keer won hij overtuigend van Jan Post die opmerkte dat hij wel eens beter tegen André had gespeeld.

Henk Boot kende een vrij gemakkelijke avond tegen Henk van der Hoek. Laatstgenoemde speelde met zwart zijn geliefde Wolga-gambiet, maar Boot heeft daar inmiddels wel ervaring mee. Hij koos voor de “Lg2-variant” en kwam al snel in een voordelige stellig terecht. Van der Hoek offerde op enig moment een stuk voor twee pionnen met hoop op meer. Boot verdedigde goed en zette de partij naar zijn hand.

Hans Karelse speelde een sterke partij tegen Eddy Korevaar. Met zwart nam hij duidelijk het heft in handen. Eddy moest alle zeilen bijzetten om in het spoor te blijven, maar kon niet voorkomen dat hij klein materiaal moest inleveren. Op enig moment raakte Hans verstrikt in de vele mogelijkheden en koos een ongunstige variant naar het eindspel. Doordat hij zo goed stond, kon hij een stootje hebben, maar het werd er wel moeilijker op. Wat volgde was een spannend eindspel met tijdnood voor Eddy en later ook voor Hans die moeite had om de dreigingen van Eddy’s paard te pareren. Uiteindelijk werd in gierende tijdnood tot remise besloten met een paard + twee pionnen voor Hans en een toren voor Eddy.

Tim Schakel was gebrand op een resultaat tegen Jaco Vonk. De laatste twee keer moest hij tegen Jaco het onderspit delven en vorige week verloor Tim zeer ongelukkig van Eddy Korevaar.

Door een onnauwkeurige zet van Jaco kon Tim het centrum openbreken dat het voordeel opleverde. Hij kon het voordeel echter niet uitbouwen en moest later zelfs op zijn tellen passen om niet een stuk te verliezen. Tim zag tijdig deze dreigingen en hield zijn stelling op orde. Hij wikkelde af naar een eindspel met toren en ongelijke lopers waarbij nu Jaco in het voordeel was. Het voordeel was echter dermate klein dat Jaco er weinig van kon maken met remise als logisch resultaat. 

Stand na 26 ronden:

  1. Jaco Vonk                  1315
  2. Henk Boot                 1235
  3. Tim Schakel              1091
  4. Eddy Korevaar           932
  5. Hans Karelse              854

Verslag Jaco Vonk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *