Terug naar nieuwsoverzicht

Interne competitie ronde 27 (10 april 2018)

De competitie nadert haar einde, de top 4 heeft zo langzamerhand haar vaste stek gevonden. Toch kan er van alles gebeuren in de laatste vijf ronden, er is nog niets zeker.

In deze ronde konden geen verrassingen worden genoteerd. Hans Karelse reageerde erg rustig op de Scandinavische Opening van Jaco Vonk. Te rustig, want in een poging de stelling te vereenvoudigen ging zomaar een stuk verloren. Hans speelde nog even door, maar er was geen compensatie meer te vinden.

Eddy Korevaar kreeg wederom te maken met de Sokolsky-opening (ook wel Orang Oetan genoemd) die tegenstander Henk van der Hoek graag op het bord brengt. Eddy reageerde wat onorthodox, maar zette wel een solide stelling neer. Henk gaf vervolgens wat ruimte weg waar Eddy gretig op inging. Het evenwicht werd verbroken en Eddy ging er met de winst vandoor.

Louis Rutgers bouwde een zeer prettige stelling op tegen André van Wingerden. Met twee paarden op c4 en e4 gesteund door zijn pion op d5 hield Louis bijna alle witte stukken in bedwang. André probeerde nog met zijn toren wat verwarring te stichten, maar die kwam van een koude kermis thuis. Sterker, er ontstond een slagenwisseling waarin André zijn beide torens liet slaan in ruil voor een aanval op de koning. Louis wist de dadendrang van André te neutraliseren en hield een gewonnen eindspel met materiaalvoorsprong over.

Met zijn overwinning sprong Louis naar plaats 6 op de ranglijst, net achter Hans Karelse.

Arjan Uittenbogaard beleeft een sterk seizoen, nu wist hij met sterk spel Mark Couwenberg van zich af te houden.

Jeroen Brandsma stond er goed voor in de opening, maar reageerde niet sterk op Berts uitval op de damevleugel. De partij was nog niet uit evenwicht, maar de klok tikte duidelijk in het voordeel van Bert. Echter, Berts tijdsvoordeel slonk zienderogen zodat Jeroen weer hoop kreeg op een goede afloop. Toch werd de laatste fout door Jeroen gemaakt zodat Bert een punt kon bijschrijven.

Ton Lodder had geen antwoord op de terugkerende vraag “Wie stopt de voorzitter?”. Ernst Delwel heeft namelijk al zijn wedstrijden, zowel in de interne competitie als in de bekercompetitie, nog gewonnen behalve die tegen de koploper.

Vrijdag speelt De Giessen en Linge 3 tegen koploper Vegtlust 2 uit Maarssen. Bij winst houdt het team nog kans op het kampioenschap in klasse 3B van de SGS.

Stand na 27 ronden:

  1. Jaco Vonk      1398
  2. Henk Boot 1278
  3. Tim Schakel 1133
  4. Eddy Korevaar 950
  5. Hans Karelse   853

Jaco Vonk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *