Terug naar nieuwsoverzicht

Interne competitie ronde 28 (17 april 2018)

Deze ronden werden niet veel partijen gespeeld in de interne competitie, maar ze waren wel onderhoudend. Mark Couwenberg offerde in de opening een stuk voor twee pionnen (thematisch), maar Chris verdedigde zich op sterke wijze. Des te langer de partij duurde des te zwaarder woog het stuk door in het nadeel van Mark met verlies als onontkoombare uitslag.

Johan van der Heijde leek te gaan stunten tegen Arjan Uittenbogaard. Hij won een kwaliteit en raakte al in het eindspel. Arjan wist de stelling gecompliceerd te houden waar Johan in verstrikt raakte en toch het onderspit moest delven. Kees Bons gaf tegen Huig Visser zomaar zijn dame cadeau, maar ging er vervolgens goed voor zitten om dit verlies te herstellen. Huig kwam op enig moment in tijdnood en raakte vervolgens de weg kwijt en tot overmaat van ramp ook nog de partij. Een knappe comeback van Kees!

Ton Lodder heeft de weg omhoog gevonden de laatste weken. Deze week ontving hij Bert van Hees, maar liet hem met lege handen naar huis gaan.

Stand na 28 ronden:

  1. Jaco Vonk      1405
  2. Henk Boot 1290
  3. Tim Schakel 1162
  4. Eddy Korevaar 957
  5. Hans Karelse   893

Verslag: Jaco Vonk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *