Terug naar nieuwsoverzicht

Interne competitie ronde 30 (2 mei 2017)

Hans Karelse zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn partij tegen Henk Boot. Met wit bouwde hij een prettige stelling op met meerdere aanknopingspunten. Het moeilijke daarbij is dan het juiste plan te kiezen. Dat lukte Hans niet helemaal waardoor zijn voordeel verdampte. Henk nam het roer over en wist de overwinning naar zich toe te trekken. Henk blijft hiermee in het spoor van koploper Jaco Vonk.

Eddy Korevaar heeft de vierde plaats weer in het vizier. Vorige week versloeg hij Jaco Vonk, deze keer was hij te sterk voor Louis Rutgers. In een rustige partij kwam hij langzaam, maar zeker in het voordeel en wist hij met kleine middelen het pleit te beslechten.

Mark Couwenberg zorgde voor een verrassing. In een sterke partij versloeg hij Bram Capelle die ook aan een goed (extern) seizoen bezig is.

Wim Rietveld zit eveneens in een flow. Deze week ontmoette hij Tony Else, een sterke tegenstander. Wim speelde een goede partij, zette de druk er flink op en won uiteindelijk met een koningsaanval.

Ons nieuwe lid John Dessens klimt lekker door op de ranglijst. Hij versloeg op overtuigende wijze Henk van Houwelingen en belandde daardoor op de 25e plaats.

Eén plaats hoger staat Jaap Cornet die van Huig Visser wist te winnen. Jaap heeft inmiddels al elf keer gewonnen en staat in de top 5 gebaseerd op het aantal gewonnen partijen.

Jaco Vonk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *