Terug naar nieuwsoverzicht

Jaco Vonk clubkampioen seizoen 2016-2017 (16 mei 2017)

Met nog twee ronden te gaan had Jaco Vonk nog een half puntje nodig om het clubkampioenschap op Henk Boot te heroveren. Dat halve puntje moest komen in zijn partij tegen Tim Schakel. Tim leek goed uit de opening te komen, maar overschatte zijn voordeel. De partij kantelde en Jaco greep het initiatief Toen hij verzuimde een sterk pionoffer te plaatsen was Tim er als de kippen bij om het vege lijf te redden en te ontsnappen naar remise. Door dit resultaat is Jaco onbereikbaar voor zijn naaste concurrent Henk Boot.

Jaco kan terugzien op een ijzersterk seizoen. In totaliteit speelde hij 23 partijen, won er 16, speelde vijfmaal remise en verloor er twee. Tegen bijna alle spelers  kan hij bogen op een overtuigende positieve score. Alleen van Tim Schakel wist hij niet te winnen (maar ook niet te verliezen, vier remises). Henk Boot en Eddy Korevaar slaagden erin eenmaal van Jaco te winnen en Hans Karelse bereikte eenmaal remise. De overige partijen waren allemaal in het voordeel van Jaco.

Als ik goed geteld heb is dit inmiddels het dertiende kampioenschap voor Jaco. Een absoluut record, niemand komt ook maar in zijn buurt.

In de externe competitie slaagde hij erin op een hoog bord de meer dan uitstekende score van 7 punten uit 9 partijen te behalen. Als gevolg van al zijn prachtige resultaten steeg Jaco op de landelijke ranglijst van alle Nederlandse schakers naar de 520e positie met een rating van 2167, ook dit is een absoluut record. Een mijlpaal om trots op te zijn!

Volgende week kan hij ook nog de interne beker winnen. Tim Schakel is dan opnieuw zijn tegenstander en gelet op de statistieken (beiden hebben gedurende 25 jaar al heel veel partijen tegen elkaar gespeeld) belooft dit een spannende en open strijd te worden.

Tim Schakel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *