Terug naar nieuwsoverzicht

Jaco Vonk wint de bekerfinale van Tim Schakel.

Het seizoen van schaakclub De Giessen en Linge zit er enige tijd op met uitzondering van de bekerfinale tussen Jaco Vonk en Tim Schakel. De eerste partij eindigde in remise zodat er een tweede partij aan te pas moet komen. Deze werd in de zomervakantie gespeeld, tegelijk met het Open Kampioenschap Drechtsteden georganiseerd door schaakclub Sliedrecht.

In een volledig gelijk opgaande strijd werd Tim in de overgang van opening naar het middenspel getroffen door schaakblindheid en leek het erop dat hij de partij direct op kon geven. Met opgeven is nog nooit een partij gewonnen of remise gehouden en dus speelde hij door. Jaco leek de keuze te hebben uit meerdere overtuigende winstvarianten maar koos niet voor de beste mogelijkheid. Sterker nog, naderhand bleek dat Tim door een fantastisch dame-offer weer volledig terug in de wedstrijd had kunnen keren.

Dat hij deze kans miste hoefde hij zichzelf niet kwalijk te nemen want het dame-offer blonk uit door haar grote schoonheid en lag bepaald niet voor de hand. Maar ook nadat hij deze mogelijkheid had gemist kon hij wonderbaarlijk genoeg nog vechten voor remise. Tim streed voor het halve puntje en Jaco voor de overwinning. Achteraf bleek dat Jaco op winst stond maar hij moest nog wel nauwkeurig spelen om dit te realiseren. Na een lang en hard  gevecht, waarbij Tim nog dicht bij zijn felbegeerde ontsnapping kwam,  slaagde hij hierin en bekroonde zijn toch al fantastische seizoen met nog een prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *