Terug naar nieuwsoverzicht

Jeugd succesvol in Sliedrecht

Vrijdagavond 20 oktober vond de eerste ronde plaats van de Regionale Jeugd Schaakcompetitie. Deze competitie is georganiseerd door Schaakclub Sliedrecht in samenwerking met Giessen en Linge en PASCAL uit Papendrecht.

In totaal deden 14 teams met ieder 4 jonge schakers mee. De teams kwamen niet alleen van de organiserende clubs, maar ook uit Dordrecht en schoolschaakteams uit Meerkerk en Sleeuwijk.

De teams werden naar speelsterkte ingedeeld in drie groepen en in iedere groep speelden de teams 3 partijen. Giessen en Linge deed met 12 pupillen in 3 teams mee.

In de sterk bezette koningsgroep speelde het 1e team van Giessen en Linge. Dit team bestond uit Robin, Andre, Tim en Freek. Alle spelers wisten twee van de drie partijen te winnen en eindigde daarmee op de tweede plaats van de avond. Dit is zeker een knappe prestatie gezien de tegenstand die o.a. bestond uit spelers met internationale speelervaring.

In de tweede groep speelde het 2e team van Giessen en Linge. Dit team werd bezet door Stefan, Levi, Christiaan en Boaz. Boaz was met zijn eerste partij al binnen een minuut klaar door zijn tegenstander in drie zetten op een herdersmat te trakteren. Een gevreesd trucje onder pupillen. Ook dit team eindigde uiteindelijk op de 2e plaats in de poule .

Het 3e team met Sander, Jochem, Yarne en Dennis had het in de 3e poule het zwaarst. Sander en Jochem wisten nog wel wat puntjes in de wacht te slepen, maar vooral nieuwkomer Dennis had het zwaar. Dit is niet gek als je bedenkt dat Dennis nog maar net een paar maanden schaakt en nog niet bekend is met alle spelregels. Dit team eindigde op de laatste plaats.

De volgende ronde wordt over een maand gespeeld. Winnaars van de 2e en 3e poule promoveren dan naar een hogere poule, en verliezers degraderen naar een lagere poule.

« van 2 »

5 gedachten over “Jeugd succesvol in Sliedrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *