Terug naar nieuwsoverzicht

Johnnie’s wondersokken ….. deel 2

Daags na de derde ronde van het 58e Moira-Domtoren Vierkampentoernooi stond de 35e editie van het Voges Rapid Schaaktoernooi in Hillegom op het programma. Enthousiast geworden door het dragen van mijn schaaksokken besloot ik die ochtend een schoon paar aan te trekken.

Met een speeltempo van 18 minuten + 5 seconden per zet toevoeging is dit niet echt mijn ding, maar enerzijds vanwege de gezelligheid en anderzijds vanwege het feit dat ik nog uitgereikt zou krijgen een wisselbeker voor mijn 1e plaats behaald in het Vierkampentoernooi afgelopen juni (toen niet uitgereikt omdat mijn naam nog in de beker gegraveerd diende te worden) heb ik mij als deelnemer aangemeld. En het moet gezegd: het verliep voorspoedig.

Voor de pauze scoorde ik 100%: 3 uit 3 en was ik ongeslagen koploper op een half punt gevolg door mijn naaste belager Bert Bergshoeff. Na de pauze nam ik wat gas terug en scoorde ik nog 1½ punten uit 4 partijen (3 remises en 1 verliespartij). Met name de remise in de laatste ronde tegen Bert Bergshoeff, waarmee ik Bert de eindoverwinning gunde en mijzelf een (gedeelde) 2e plaats, mag gerust als salon- of grootmeesterremise worden bestempeld. Maar ook dat mag wel eens een keer.

De 2e plaats leverde mij in elk geval een Hillegoms Bierpakket op (wist niet dat ze in Hillegom bier brouwden).

Bier en beker

Dankzij de successen van het afgelopen weekend, ben ik voornemens om mijn “wonderschaaksokken” vaker aan te trekken. Mocht u de komende maanden een keer met mij de degens kruisen, geef ik u alvast een tip: kijk voor aanvang van de partij even welke sokken ik die avond draag.

En dit zijn ze …..

Tot slot: mocht u mij volgend jaar tegenkomen in de uitslagen van de Tour de France …..u bent alvast gewaarschuwd ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *