Terug naar nieuwsoverzicht

KNSB-bekerwedstrijd Moira-Domtoren – De Giessen en Linge op 27-10 door Jaco Vonk

Het KNSB-Bekeravontuur bleek voor De Giessen en Linge van korte duur. In de eerste ronde van deze knock-outcompetitie delfden wij gisteren het onderspit tegen Moira Domtoren uit Utrecht. Ondanks het ratingoverwicht van Moira-Domtoren werd het een spannende wedstrijd.
Aan bord 1 speelde Jaco een rustige opening (Semi-slavische verdediging) tegen Daan Schönberger (2163). Daan had iets meer spel, maar tegelijk had hij te weinig stukken voor een beslissende aanval. Na dameruil kwam ik los, de torens werden ook nog geruild waarna een evenwichtige stelling overbleef met remise tot logisch gevolg.
Aan bord 2 zat Hans tegenover Tjerk Hacquebord (1978). Hans speelde een solide opening, bracht een bekend schijnoffer in het centrum en hield een prettige stelling over. In het vervolg speelde Hans iets te passief waardoor Tjerk zijn stukken beter kon positioneren. Er was evenwel nog weinig aan de hand, totdat Hans pardoes zijn paard weggaf. Hans gaf meteen op.
Aan bord 3 trof Tony Else Albertus ten Hertog (1913). Ook hier lagen kansen. Op een gegeven moment leek Albertus een belangrijke pion te winnen, maar Tony wist dit handig te pareren door een kwaliteit te geven tegen een pion. Bovendien zou hij het paard van Albertus nog op de korrel kunnen nemen. Helaas wikkelde Tony verkeerd af, waardoor Albertus zijn damepionnen kon laten opstomen en zijn paard kon redden. Evengoed was het centrum nog altijd in handen van Tony zodat hij nog altijd aan de overwinning mocht denken. Daarna werden nog wat fouten over en weer gemaakt waarna Albertus toch aan het langste eind trok.
Aan bord 4 trad Mattias aan tegen Bart-Jan Andriessen. Tot het middenspel was er weinig aan de hand, maar Mattias liet daarna zijn tegenstander te veel ruimte om zijn damepionnen te laten opstomen. Dit werd Mattias uiteindelijk te veel, hij moest een paard geven voor een pion. In het toreneindspel probeerde hij nog wat uit te richten, maar zijn materiële achterstand bleek hem te machtig.
Al met al een ruime nederlaag. Moira-Domtoren mag in de volgende ronde aantreden tegen Paul Keres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *