Terug naar nieuwsoverzicht

KNSB ronde 3: Krimpen aan den IJssel – De Giessen en Linge 1 op 4-11-23 door Eddy Korevaar

Uw verslaggever van dienst was juist teruggekeerd uit het overwegend zonnige Spanje. In een herfstachtige setting mochten we in de stromende regen Krimpen aan de IJssel op gaan zoeken. De storm was gelukkig gaan liggen en na wat oponthoud voor de brug wisten het bowling en partycentrum te bereiken. Een feestje zou het voor ons in elk geval niet worden.
Het leed dan maar in chronologische volgorde:
Bij Matthias (6) ging er een pion af en tegenspel wist hij daarvoor niet te creëren en rond 14.30 uur aldus de eerste 0 op het formulier. In mijn partij behandelde ik de opening niet goed en kwam er met -2 uit. Daarna bouwde mijn tegenstandster dit gedegen uit en bleef steeds maar goede zetten doen. Bij -10 zou verder spelen heel treurig zijn geworden (2-0).
Positief hiervan was dat ik net na 14,30 uur alle tijd had om de rest van de borden te volgen ten behoeve van het verslag. Tim (1) zat snel in een eindspel met toren en loper van dezelfde kleur. Er was voor beiden weinig eer te behalen en ze deelden het punt. Met de stand van de borden hing er in elk geval al een (kleine) nederlaag in de lucht…..
Louis (8) dacht een pion terug te winnen op b4, maar zijn dame kwam daarmee zodanig buiten spel te staan dat het vervolg voor wit eenvoudig was om te besluiten met een genadeloze aanval op de zwarte koning. Tony (7) vergaloppeerde zich in een lastige stelling en was opeens een kwaliteit armer terwijl zwart ook nog eens over 2 ver opgerukte boeren beschikte (tussenstand 4,5 – 0,5). Hans (5) wist om 15.30 uur zijn eerste externe punt te behalen, het mocht voor de matchpunten niet meer baten. In een wederom goede stelling bleef hij tot het eind de goede zetten doen. Het bleek het enige lichtpuntje deze middag!
Jaco (2) en Henk (4) hadden op dat moment nog lastige stellingen op het bord. Henk had voor Sinterklaas gespeeld en zijn tegenstander een pion cadeau gedaan en liep daarmee achter de feiten aan, hoewel het nog niet eenvoudig was met lopers van ongelijke kleur. Jaco had in een toreneindspel een vervelende dubbelpion en werd langzaam achteruitgeduwd. De hele partij zat hij al in een soort houdgreep waaruit hij zich uiteindelijk niet wist te ontworstelen.
Aldus een 6,5 – 1,5 nederlaag. De volgende thuiswedstrijd gaan we er maar weer eens goed voor zitten om de volle buit weer eens binnen te gaan halen.
Mooier kan ik het helaas niet maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *