Terug naar nieuwsoverzicht

Koplopers onderuit in ronde 29 onderlinge competitie (25 april 2017)

In deze ronde moesten de nummers één en twee van het klassement, Jaco Vonk en Henk Boot, het opnemen tegen Eddy Korevaar en Tim Schakel.

Jaco koos voor een ongebruikelijke strategie die weliswaar ook toegepast wordt in professionele kringen, maar precisie vereist in de uitvoering. Daar slaagde Jaco niet in en al snel verkreeg Eddy een prettige stelling met mooie aanknopingspunten. Jaco hing geruime tijd in de touwen en moest lijdzaam toezien hoe Eddy zijn stelling stilaan versterkte. Doordat laatstgenoemde niet altijd voor de beste en snelste methode koos kon Jaco nog hopen op een miraculeuze ontsnapping. Eddy liet echter niet meer los en boekte een mooie en dik verdiende overwinning.

De partij tussen Henk Boot en Tim Schakel werd op het scherpst van de snede gespeeld en het bord stond na nog geen zeven zetten volledig in brand. De scherpe opening was eerder dit seizoen al op het bord gekomen en toen won Henk doordat Tim zijn kansen onbenut liet. Nu was het andersom, Henk kreeg in een razend ingewikkelde stelling een, naar wat achteraf na computeranalyse bleek, kans op groot voordeel. Toen hij deze mogelijkheid onbenut liet trok Tim de partij naar zich toe en kon hiermee, na vier eerdere nederlagen, eindelijk iets terugdoen.

Aan de top van het klassement verandert niets. Jaco Vonk staat nog steeds royaal aan de leiding en mag zelfs nog een partij verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *