Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste schaakavond van het seizoen 2022-23

Traditiegetrouw werden we weer voor een uitsteken de BBC welkom geheten door Gerard de Gans in zijn vertrouwde vroegere werkomgeving. Het was heerlijk weer, zodat de door de opper-BBC-stalmeester van dienst Ernst Delwel voortreffelijk bereide gerechten hun weg naar de verschillende magen vonden. We zaten gezellig met een hapje en drankje aan tafels buiten en konden zo gezellig met elkaar bijpraten, al dan niet over schaakgerelateerde vraagstukken.
Na de BBC was de showroom met verleidelijke uitgestalde (bijna) nieuwe auto’s weer een goede plaats om de prijzen uit te reiken en om om de laatste trofee, het snelschaakkampioenschap, te spelen. Er werden 7 rondes gespeeld. Al in de 2e ronde werd Henk Boot door een sterk spelende Wim Rietveld afgetroefd. Tijmen Schakel kon het in de 3e ronde niet bolwerken tegen Jaco Vonk. Opvallend was ook de goede start van Gerard de Gans die begon met een tweetal remises, daarna won en pas in de 4e ronde tegen Henk Boot tegen een nederlaag aanliep. In die ronde liep ook Hans Karelse tegen zijn eerste nederlaag aan tegen Jaco Vonk die de ene na de andere overwinning boekte en daar in ronde 5 tegen Henk Boot gewoon mee doorging. Dat werd overigens een lange manoeuvreerpartij waarin Jaco steeds het beste van het spel had en Henk uiteindelijk de verdediging niet vol kon houden. In ronde 6 liep Tijmen Schakel tegen André van Wingerden tegen zijn 2e nederlaag op. Uiteindelijk won Jaco met een 100% score (7 uit 7) op eerbiedige afstand gevolgd door Henk Boot en Tijmen Schakel met 5 punten. Henry Houweling legde beslag op de 4e plaats met 4,5 punt terwijl een viertal spelers eindigden met 4 punten: André van Wingerden, Wim Rietveld, Hans Karelse en Gerard de Gans.
De prijsuitreiking deze avond had de volgende winnaars: Henk Boot clubkampioen voor Jaco Vonk en Hans Karelse, Jaco Vonk werd zowel rapid- als snelschaakkampioen. De ambassadeurscup voor het beste resultaat in de externe competitie ging nipt naar Christiaan Boudewijn met een score van 55,6% voor Mattias Stok 55% en Eddy Korevaar 53,8%. De prijs voor de beste ELO-stijger was al wekenlang bekend. Mattias Stok won namelijk 213 punten, ver voor Christiaan Boudewijn en Hans Karelse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *