Terug naar nieuwsoverzicht

Leden schaakclub De Giessen en Linge actief in Tata Steel Chess Tournement 2018

In de maand januari van ieder jaar wordt altijd het Tata Steel schaaktoernooi (het voormalige Hoogovensschaaktoernooi) gehouden in Wijk aan Zee. Dit wordt ook wel beschouwd als het Wimbledon van de schaaksport. Niet alleen is de complete wereldtop van de partij, ook een kleine 2.000 amateurschakers doen jaarlijks mee aan dit evenement.

Van schaakclub De Giessen en Linge hebben drie leden acte de présence gegeven, te weten Henk Boot, John Dessens  en Louis Rutgers. Alle deelnemers worden zodanig ingedeeld dat sprake was van ongeveer gelijkwaardige tegenstand. Er werd dagelijks één partij gespeeld. Voor alle drie is succes te melden! Alle deelnemers van schaakclub De Giessen en Linge legden minimaal beslag op de gedeeld eerste plaats!

Henk kwam uit in de tienkamp in de derde groep. Hij kwam uit op een score van 6 punten uit 9 partijen en legde hiermee beslag op de gedeeld eerste plaats. Louis speelde mee in de vierkampen en wist in groep 5 één partij te winnen en speelde twee remises. Hiermee legde ook hij beslag op de gedeeld eerste plaats.  John wist in groep 8 van de tienkampen een fraaie score van 6,5 uit 9 partijen te bereiken. John werd zelfs ongedeeld eerste in zijn groep hetgeen met recht een prachtige prestatie mag worden genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *