Terug naar nieuwsoverzicht

Merwede Jeugdschaakcup in Camphusianum

Vrijdag 23 november vond de derde rond plaats van de Merwede jeugdschaak competitie. Dit keer was Gymnasium Camphusianum de speellocatie.

Gastheer Richard van Eeden had het auditorium voor ons klaargezet. Een prachtige grote zaal waarin de schakers lekker de ruimte hadden om er eens goed voor te gaan zitten.

Ook de catering was keurig verzorgd door de gastheer. Goed nieuws deze ronde was dat onze competitie ondertussen financieel ondersteund wordt door het Rivierenland fonds. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat we het inschrijfgeld laag kunnen houden. Ook mag niet onvermeld blijven dat het Camphusianum en eerder al De Linden in Meerkerk belangeloos hun ruimte ter beschikking stelden.

Deze ronde heeft ShotsOnTarget.tv opnamen gemaakt die gebruikt gaan worden voor een mooie video reportage van ons evenement op Gorcum TV. De cameraman was als een vlieg aan de wand. Hij was overal maar wist zich nagenoeg onzichtbaar door de ruimte te bewegen, zodat de spelers niet afgeleid werden.

In poule 1 begint zo zachtjes aan wel duidelijk te worden wie dit jaar de baas is. De spelers van PASCAL uit Papendrecht spelen consequent goede partijen en pakken daarmee tot op heden iedere keer de 1e plaats. Giessen en Linge 1 weet zich keurig te handhaven, maar laat hier en daar net wat meer puntjes liggen. Aan de onderkant van deze poule is het een ander verhaal. Het team van Camphusianum had zich na ronde 1 ingevochten, maar degradeerde onmiddellijk na ronde 2 weer. Nu, na ronde 3 promoveren ze weer en spelen dus de volgende keer opnieuw in poule 1.

 

Poule 2 werd dus gedomineerd door de mannen van het Camphusianum. Giessen en Linge 2 weet zich hier sterk te handhaven op een mooie tweede positie. Sleeuwijk had dit keer 2 teams in deze poule, maar het 2e team van Sleeuwijk zal stuivertje moeten wisselen met de winnaar van Poule 3.

 

Poule 3 werd knap gewonnen door Meerkerk 1. Ook hier een mooie tweede positie voor een team van Giessen en Linge. Dit 4e team van Giessen en Linge zal de volgende ronde onder andere spelen tegen het 3e team van Giessen Linge, dat zich namelijk een poule omhoog wist te vechten.

Dit team werd namelijk winnaar van Poule 4a. Winnaar van Poule 4b was het mix team, Merwede 1 gedoopt. Ook deze winnaar zal de volgende ronde in principe promoveren naar poule 3. Hoewel dit wel af zal hangen van het werkelijk aantal deelnemers en de teamsamenstellingen die ronde.

Volledige uitslagen zullen spoedig te vinden zijn op de website van Schakend Sliedrecht.

De vierde ronde van de Merwede competitie zal plaatsvinden op vrijdag avond 8 februari in Sleeuwijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *