Terug naar nieuwsoverzicht

Mooie overwinning De Giessen en Linge op HWP Sas van Gent 3 door Eddy Korevaar

Vandaag een makkie tegen de rode lantaarn drager. Henk had ons nog gewaarschuwd, maar berichtte al vrijdagavond dat ze ons 2 punten voor zouden gaan geven, omdat ze slechts met 6 spelers konden spelen.
Mijn (Eddy’s) tegenstander gaf aan dat ook team 2 met slechts 5 spelers afgereisd was (en ging verliezen).
We begonnen dan ook met 2-0 al was Hans nog wel even aanwezig om met 1 e4 de klok in te drukken en na een klein uur het punt bij te schrijven. Tony was thuis bij de kachel gebleven om op bord 1 te winnen.
Vervolgens kon Louis op bord 7 rond 14 uur een punt noteren. Later begreep ik dat zijn tegenstander in staat was om te noteren en aldus ingezet kon worden maar via een vork zijn dame bij Louis kon inleveren..
De overige borden stonden toen nog redelijk in evenwicht. Henk wilde op tijd naar huis en ging met g5 en paardxh2 fors aan het offeren. Zijn jonge tegenstander verblikte of verbloosde niet en zorgde gewoon dat hij eerst op +4 en even later op +10 stond. Om 14.45 aldus de 3-1 op het scorebord. Henk ging gedesillusioneerd snel naar huis (later gaf hij aan dat bord 1 of 8 zonder tegenstander hem waarschijnlijk beter gepast had).
Toen bleef het even rustig. Tim Schakel speelde een rustige opening en kwam langzaam aan wat beter te staan dankzij zijn loperpaar dat een duidelijke meerwaarde had tov het zwarte paardenpaar (diagram na f6-f5).

Na het Lg4+ en gedwongen f6-f5 had Tim al winnend voordeel. Tim wist zijn voordeel verder uit te bouwen, materiaal te veroveren, nog even opletten voor mat achter te paaltjes en daarna een pion via e7 tot dame te laten promoveren. Diagram na f5-f6.

Rond 17 uur was ook dit punt te noteren.
Daarvoor had Tijmen zijn tegenstander al de duimschroeven aangedraaid en het met een fraaie combinatie afgerond: Lxg6 en daarna Txd7 met dreiging Dxf7. geeft winnend voordeel (diagram).

Ook ondergetekende had een pion buit gemaakt na de opening en dit voordeel rustig uitgebuit en die pion ging na de 30e zet onbedreigd naar de overkant en zodoende capituleerde mijn tegenstander.
Jaco wilde eigenlijk vroeg naar huis, hij had zijn verjaardagspartijtje nog te vieren en zijn tegenstander bood tegen 16 uur remise aan. Jaco zijn pionnen waren wat verder opgerukt en hij ging er toch nog maar eens voor zitten. Op zijn Jaco’s wist hij zo dan ook de 7-1 compleet te maken. Supporter Jeroen zag dat er een topteam aan het werk geweest was!
Een fraaie score en de 6 wedstrijdpunten geven ons een mooie uitgangspositie richting de top 4 die we volgend jaar nog dienen te bestrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *