Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw kampioenschap dichtbij voor Jaco Vonk zonder zelf te spelen (24 april 2018)

Henk Boot taxeerde in ongeveer gelijke stelling een door hemzelf aangeboden stukkenruil niet goed. Tegenstander Tim Schakel reageerde adequaat, het paard van Henk kwam op dwaalwegen terecht en even later won Tim een vol stuk. Na het missen van grote opgelegde kansen tegen Jaco Vonk en met name Eddy Korevaar was het voor hem geen vanzelfsprekendheid dat hiermee ook het punt binnen was. Met extra waakzaamheid lukte het hem ditmaal wel om de partij over de streep te trekken.

Henk handhaaft zich op de tweede plaats maar ziet Tim wel dichter naderen. Lachende derde was Jaco Vonk die op zijn vakantieadres er kennis van kon nemen dat het kampioenschap, met nog drie ronden te gaan, hem nauwelijks meer kan ontgaan.

Eddy Korevaar kwam met pionwinst uit de opening tegen Jeroen Brandsma maar moest die later weer teruggeven om zijn ontwikkeling af te kunnen ronden. Ook zonder de pionwinst stond Eddy iets beter. Jeroen bood tot twee keer toe remise aan en ook aan zijn spel was duidelijk te merken dat hij met remise tevreden was, maar Eddy wilde voor het volle pond gaan.

In de tijdnoodfase kantelde de partij. De stelling werd complex en Eddy had moeite om te bedenken hoe zijn koning uit zijn benarde positie te redden. Jeroen daarentegen gooide alle schroom van zich af, maakte geen fouten meer en wist binnen de beschikbare tijd de winst naar zich toe te trekken.

Al met al een uitstekende prestatie van Jeroen met als bonus dat hij oprukt naar de vijfde plaats. Hij passeerde nipt Hans Karelse en heeft de vierde plaats van Eddy in het vizier.

Louis Rutgers stond in het eindspel tegen Tony Else een pion achter. Hij streed voor wat hij waard was maar het lukte hem net niet om het halve punt veilig te stellen. Henk van Houwelingen liet André van Wingerden glippen. Hij bouwde een mooie koningsaanval op maar helaas voor Henk wist hij het niet af te ronden.

Stand top 10 na ronde 29:                   Keizerpunten

  1. Jaco Vonk                                           1.448
  2. Henk Boot                                           1.286
  3. Tim Schakel                                        1.227
  4. Eddy Korevaar                                       967
  5. Jeroen Brandsma                                955
  6. Hans Karelse                                         937
  7. Arjan Uittenbogaard                            899
  8. André van Wingerden                          890
  9. Louis Rutgers                                        880
  10. Tony Else                                                867

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *