Terug naar nieuwsoverzicht

Onthulling schaaktafel Buiten de Waterpoort en seizoensafsluiting jeugd

Een korte poll onder onze leden over schaaktafels in openbare ruimte leverde diverse mooie herinneringen op. Diverse mensen kennen het beeld van schakende mensen in parken en pleinen vanuit landen als Roemenië, Zuid-Afrika, Rusland, voormalig Joegoslavië en Amerika.
Een belletje met Hans Freije, wethouder Sport in Gorinchem leverde een positieve respons en een paar dagen later al had de gemeente het besluit genomen om samen met ons als schaakclub een aantal tafels te plaatsen Buiten de Waterpoort, wat mij betreft de mooiste plek van Nederland.
Het plan is op details nog een paar keer gewijzigd en uiteindelijk is besloten om een bestaande picknick tafel te voorzien van twee roestvast stalen schaakborden: simpel maar effectief.
Woensdag 23 mei hebben we de tafels officieel in gebruik mogen nemen. Hans Freije “onthuldigde” de tafels met een mooie toespraak en een paar potjes tegen een aantal van onze jeugdleden. Naast aftredend wethouder Hans Freije nam plaats de beoogd opvolgend wethouder Ro van Doesburg. Ook Ro wist een paar fraaie potjes te spelen tegen onze sterkere jeugdspelers.
Dit alles gebeurde omringd door een groot een publiek van onze jeugdleden, hun ouders, een aantal senior leden, ambtenaren, mensen van de pers en andere belangstellenden. En dit alles onder een stralende zon.
De jeugdafdeling hield aansluitend haar afsluiting van het mooie schaakseizoen. Prijzen waren er voor aanstormende talenten Laurens en Eke. De derde prijs voor de interne competitie was voor Robin. De tweede plaats ging naar Freek en de eerste prijs was voor vriend en schaakrivaal van Freek, namelijk Alfie.
Tenslotte hebben we met z’n allen lekker gegeten in Petit Restaurant Boulevard. Dit is tevens de plek waar men stukken kan lenen om een potje schaak te spelen op de naburige schaaktafel.
Prachtige foto’s zijn gemaakt door Eva Spek:

« van 2 »

Eén gedachte over “Onthulling schaaktafel Buiten de Waterpoort en seizoensafsluiting jeugd

 • 24 mei 2018 om 21:24
  Permalink

  prachtige foto’s! Jammer dat ik er niet kon zijn.
  Hopelijk wordt er veel gebruik van gemaakt.

  Ernst

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *