Terug naar nieuwsoverzicht

Prijswinnaars seizoen 2017-2018 bekend

In de laatste ronde van schaakclub De Giessen en Linge geen verrassingen. Louis Rutgers speelde te voorzichtig tegen kampioen Jaco Vonk en moest na een lange partij zich gewonnen geven. Een soortgelijke ontwikkeling kende de partij tussen André van Wingerden en Henk Boot. Laatstgenoemde heeft wel moeilijker partijen tegen André gekend.

Tim Schakel revancheerde zich voor zijn twee achtereenvolgende nederlagen door een openingsfout van Jeroen Brandsma af te straffen, al moest hij ook daarna nog zorgvuldig spelen. In de partij tussen Hans Karelse en Henk van der Hoek verdween er pas op de 23e zet iets van het bord. De stukken van Hans waren meer gericht op de vijandelijke koningsstelling, maar Henks stelling was prima te verdedigen. Enkele zetten later  was Henk teveel onder de indruk van het schijnoffer van Hans. Toen hij dit beantwoordde met een tegenoffer kwam Henk snel in een hopeloze stelling terecht.

Eindstand seizoen 2017-2018

  1. Jaco Vonk; 2. Henk Boot 3. Tim Schakel 4. Eddy Korevaar 5. Hans Karelse 6. Louis RutgersJeroen Brandsma 8. André van Wingerden 9. Tony Else 10. Bram Capelle 11. Arjan Uittenbogaard 12. Henk van der Hoek 13. John Dessens 14. Bert van Geldere 15. Bert van Hees 16. Jan Post 17. Mark Couwenberg 18. Rob van Driel 19. Ernst Delwel 20. Chris Tromp 21. Henk van Houwelingen 22. Ton Lodder 23. Bert den Boer 24. Hans Kooy 25. Gerard de Gans 26. Wim Deurloo 27. Wim Rietveld 28. Kees Bons 29. Marcel van Wingerden 30. Tijmen Schakel 31. Chris van WieringenGijs Bos 33. Johan van der Heijde 34. Huig Visser 35. Martijn Stam 36. Maarten Olsman 37. Jaap Cornet 38. Cees Visser

Opgemerkt wordt dat de eindranglijst niet in alle gevallen een goed beeld geeft. Zo zijn er spelers die slechts één partij hebben gespeeld. Spelers die geen partijen hebben gespeeld zijn niet opgenomen in de eindrangschikking. Dit betreffen spelers die uitsluitend voor het eerste team hebben gespeeld.

Zoals in het vorige verslag vermeld is Jaco Vonk voor maar liefst de 14e keer kampioen geworden met een fraaie score van ruim 83%, een kampioen waardig! Het kampioenschap is volledig verdiend en hierop is dan ook niets af te dingen. De tweede en derde prijs gaan naar respectievelijk Henk Boot en Tim Schakel. Beiden, met name Tim, speelden wisselvallig en hebben betere seizoenen gekend.

Ook het bekerkampioenschap werd een prooi voor Jaco Vonk. Hij toonde zich met afstand de meest constante speler en maakte hiermee het verschil ten opzichte van zijn concurrenten.

Het snelschaakkampioenschap is nog niet beslist. Kanshebbers zijn nog Hemmo Mulder, Jaco Vonk, Tijmen en Tim Schakel, Henk Boot en Eddy Korevaar.

Voorzitter Ernst Delwel was niet altijd van de partij op de interne competitie, maar als hij er was toonde hij zich productief. Ernst wist dan ook beslag te leggen op de eerste prijs in het elo-stijgersklassement. Dit klassement geeft de stijging weer van de eigen speelsterkte aan het einde van het seizoen t.o.v. het begin van het seizoen.

Het ambassadeursklassement geeft de prestaties weer welke zijn verricht in de externe competitie, dus tegen andere verenigingen. Winnaar werd Marcel van Wingerden 5 uit 6 (83,3%), direct gevolgd door John Dessens met een score van 6,5 uit 8 (81,3%). Arjan Uittenbogaard werd goede derde met een score van 5,5 uit 7 (78,6%). Alle prijswinnaars kwamen uit voor De Giessen en Linge 3.

Beste senior werd Hans Karelse, die in de interne competitie beslag wist te leggen op de 5e plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *