Terug naar nieuwsoverzicht

Regionaal jeugd toernooi 2e ronde

Vrijdag avond 24 november, met minder files dan de vorige keer, konden we met in totaal 18 teams nu redelijk op tijd beginnen in Sliedrecht.

 

Het 1e en 2e team begonnen in de basisopstelling hun eerste wedstrijd. Het was toch even en team 1 speelde met 2-2 gelijk tegen Sliedrecht net als tijdens de eerste avond, Tim won met een fraaie truc. Team 2 verloor met 3-1 tegen degradant Pascal 1, waarbij Alfie de eer redde en er op de andere borden meer in had gezeten. Het 3e team noteerde alleen maar nederlagen tegen Sleeuwijk 4.

Alfie sleept het 2e team er doorheen

In de volgende partij werd het voor team 1 lastig tegen Sleeuwijk. Robin en André wonnen gedecideerd, maar Tim vond nu geen trucjes en Stefan kwam op bord 4 te kort voor punten.

Team 2 ging daarbij met 4-0 ten onder tegen Dordrecht 2. Invaller Sven Hol kon de eer dit maal aan bord 4 niet redden. Het 3e team revancheerde zicht door met 3.5 -0.5 te winnen van Meerkerk 4.

 

De laatste partij ging het er natuurlijk nog om promotie en degradatie. Team 1 speelde wederom met 2-2 gelijk en nu tegen Dordrecht 1. Robin won z’n 3e partij en was duidelijk de sterkste aan bord 1. AndrĂ© haalde ook een fraai punt. Helaas wist Freek niet te winnen en tuinde Stefan in een truc van z’n tegenstander. Aldus 3 maal 2-2.

Team 2 wist nog gelijk te spelen tegen Sleeuwijk 3 door winst van Christiaan en Alfie. Christiaan wist een mooi mat op g2 op te zetten. Degradatie kon hiermee helaas niet meer afgewend worden. Team 3 was vermoeid en verloor met 3-1 van Pascal 3.

 

Het was met de chips na ronde 2 en de gezellige sfeer weer een goed georganiseerde avond met vele toeschouwers. De finale ronde is over 3 weken en belooft wat.

 

Eddy Korevaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *