Terug naar nieuwsoverzicht

Ries van Leeuwen – Frans Fijlstra (21 januari 2014)

Ingestuurd door: Frans Fijlstra

Commentaar bij de partij: De partij ging redelijk gelijk op tot de 17e zet….al was mijn tegenstander met wit eigenlijk de hele tijd bezig om zijn aangevallen stukken te verdedigen. Zet 18 van zwart 18. …..-Pe5 was een redelijk zichtbare aanval van het paard op de dame en terugtrekken was dan ook de enige optie geweest voor wit, maar tot mijn verbazing deed wit 19. Ld4??.
Dit was na ongeveer 45 minuten speeltijd…..en na bijna 14 minuten bedenktijd over die zet van mijn tegenstander…Zelf zag hij meteen de blunder dat hij een dame gratis weggaf en hij gooide ook meteen de handdoek in de ring.
Ik denk dat dit een van mijn kortste partijen was tegen iemand van gelijke sterkte, in ieder geval was het een snelle comfortabele voorsprong voor het team…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *