Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 11 interne competitie en uitgestelde bekerwedstrijden

Het tweede SOS-team speelde zijn derde wedstrijd. Na de nederlaag in de vorige ronde waren de mannen er blijkbaar op gebrand iets recht te zetten. Ze behaalden een eclatante overwinning. Hoogland 4 werd op een 7-1 nederlaag getrakteerd en droop met de staart tussen de benen af. Een separaat van deze wedstrijd volgt.
In de interne competitie zaten Jaco Vonk en Tony Else opnieuw tegenover elkaar, nu met verwisselde kleuren tov de bekerwedstrijd van vorige week. Deze keer werd het geen echte strijd, omdat Tony vrij snel na de opening een grote vork van Jaco overzag, wat hem een dame tegen twee stukken kostte. Daardoor was verder verzet al voor de 20e zet zinloos.
André van Wingerden had blijkbaar zijn dag niet tegen Hans Karelse. In de opening ging er duidelijk iets helemaal fout, want reeds na 12 zetten gaf hij de pijp aan Maarten, dat was Hans in dit geval.
In de partij tussen Louis Rutgers en Eddy Korevaar werden al snel de dames geruild. Vervolgens ontstond een 4-toren eindspel. Louis had hier aanzienlijk voordeel kunnen krijgen als hij maar één stel torens had geruild. Toen dit niet gebeurde was er eigenlijk geen voordeel meer en eindigde de partij in remise.
Henk Boot bezocht Ton Lodder op eigen grond. Vorig jaar had hij het daar moeilijk, omdat hij zich in de toen gespeelde opening niet op zijn gemak voelde. Hij koos nu voor een andere opening en dit keer was het Ton die zich niet op zijn gemak voelde. Henk won rond de 15e zet een pion in een voor hem zeer voordelige stelling. De dreigingen namen voor Ton nel toe. Na kwaliteitsverlies op de 20e zet stortte zijn stelling verder in elkaar en moest hij enkele zetten later de vlag strijken.
Twee van de drie uitgestelde bekerwedstrijden werden deze avond gespeeld. Ernst Delwel en Jeroen Brandsma. Het was een redelijk korte partij. Vlak voor het eind werd het nog even spannend. Hoewel Ernst dacht wat beter te staan, gaf Jeroen geen krimp en was remise een logische uitslag. Dat was ook de uitslag tussen Wim Rietveld en Bert van Hees. Beide wedstrijden krijgen dus nog een vervolg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *