Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 18 interne competitie (31 januari 2017)

In een ware kraker wist Jaco Vonk tegenstander Eddy Korevaar met kleine middelen onder druk te zetten. Met het nodige geduld breidde hij zijn voordeel uit. Eddy lag constant op de loer met een vlijmscherpe counter, maar Jaco speelde zeer beheerst en liet zich niet verleiden tot overhaaste beslissingen. Deze tactiek paste hij ook toe in de tijdnoodfase. Eerst won hij een pion, toen een tweede pion en als laatste redmiddel gooide Eddy er een vol stuk tegenaan. Ook nu toonde Jaco zich beheerst, nam geen enkel risico en nadat de volle speeltijd verstreken was legde Eddy zich bij zijn nederlaag neer.

Concurrent Henk Boot won kinderlijk eenvoudig van Tim Schakel, die dit seizoen, op enkele  goede partijen na, de weg volledig kwijt is. Waren Henk en Tim nog niet zo lang geleden grote concurrenten van elkaar, dit seizoen is Tim met twijfelachtig spel en een matige score ver teruggevallen.

Henk en Jaco gaan dit seizoen uitmaken wie van beiden de (nieuwe) kampioen wordt. Het onderlinge verschil is zeer gering.

Aanstaande zaterdag speelt het eerste team in de derde klasse van de KNSB tegen hekkensluiter Voerendaal 3. Op dit moment staat De Giessen en Linge 1 in de middenmoot. Een positie in de subtop lonkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *